Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

ČD
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Stillwater
Velkej Drak

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pajadin napsal:
Silnice je ztrátová .. vlaky sou základ ekonomiky! Very Happy

Ty jsi dlouho nevidel rozvahu ČD, co? Smile Anebo možna managment nehraje Tycoona:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: so září 20, 2008 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stillwater napsal:

Ty jsi dlouho nevidel rozvahu ČD, co? Smile Anebo možna managment nehraje Tycoona:)

To by mě zajímalo, jak to myslíš. Já jsem s ČD spokojený.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Stillwater
Velkej Drak

PříspěvekZaslal: so září 20, 2008 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

# 2003: ztráta 924,9 mil. Kč
# 2004: ztráta 621,3 mil. Kč
# 2005: ztráta 589,8 mil. Kč
# 2006: ztráta 449,4 mil. Kč
# 2007: zisk 50 mil. Kč

Osobní přeprava chronicky ztrátová, nákladní přebytková. Proto si letos podřezali větev a odštěpili ČD Cargo:) Vlaky hnusné, průvodčí nepříjemné, báby za přepážkama nepříjemné, systém slev a cen naprosto netransparentní a v menších zastávkách neuvěřitelná přezaměstnanost, kdy k odbavení jednoho balíku z vlaku vyráží pět a více lidí, o dodržování jízdních řádu ani nemluvě. Na druhou stranu při srovnání cen našich jízdenek např. k německé železnici jsme stále někde jinde (a to i z hlediska parity kupní síly).
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: so září 20, 2008 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Stillwater napsal:

Osobní přeprava chronicky ztrátová, nákladní přebytková. Proto si letos podřezali větev a odštěpili ČD Cargo:) Vlaky hnusné, průvodčí nepříjemné, báby za přepážkama nepříjemné, systém slev a cen naprosto netransparentní a v menších zastávkách neuvěřitelná přezaměstnanost, kdy k odbavení jednoho balíku z vlaku vyráží pět a více lidí, o dodržování jízdních řádu ani nemluvě. Na druhou stranu při srovnání cen našich jízdenek např. k německé železnici jsme stále někde jinde (a to i z hlediska parity kupní síly).

Vlaky jsou v rámci možností - hnusné je dělají cestující a nejsou peníze na to, to po nich pořád opravovat. Naopak vidím ale posun - Regionova + City elefant.
Průvodčí na mě nebyla hnusná už roky a to jezdím několikrát týdně.
Báby za přepážkou jsou v pohodě, dokonce i poradí, kdyby byly hnusné, prostě ti ukážou, kde je ČD info a nebudou ti hledat spoje, kterými můžeš jet za svou nemohoucí matkou.
Systém slev je netransparentní, s tím souhlasím. Nicméně je otázkou, jestli mít systém slev, nad který si to chce sednout a dumat, nebo nemít žádné. Navíc i v tomhle směru se situace zlepšuje a jízdné pro studenty přes prázdniny například bylo vskutku velkorysé.
O počtu zaměstnanců na menších zastávkách nic nevím, tak tady nemohu soudit.
A na závěr dodržování jízdního řádu - doby, kdy platilo, že vlaky mají automaticky 5 - 10 minut, jsou pryč, 90 % jízd vlakem poslední 2 roky jezdím na čas. Takže asi tak.

Nevím, já jsem s ČD spokojený. Někdy si spíše říkám, jestli žehrat ČD není stejný zvyk jako nadávat na Microsoft. Je to v módě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: ne září 21, 2008 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na čas jezdí z první stanice Wink
Janička
Lizardman

PříspěvekZaslal: út září 23, 2008 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teda mně se ještě nikdy na trase Brno - Praha či zpět nestalo,že bych neměla aspoň 10 minut zpoždění. Ale deset minut není tak moc, už jsem čekala na vlak i 10 hodin a víc (ale to nebyly ČD)
Ohledně těch bab za okýnkem - u dráhy pracuje moje maminka a když slyším, co o lidech vykládá, chápu všechny zúčastněné strany Smile
Stillwater
Velkej Drak

PříspěvekZaslal: st říjen 08, 2008 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Guy with axe
Stillwater
Velkej Drak

PříspěvekZaslal: st říjen 08, 2008 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak, a kdo jste si všimli, že ^^to^^ byl odkaz?
Janička
Lizardman

PříspěvekZaslal: čt říjen 09, 2008 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přijde mi to trochu jako levné volání na tři měsíce. Prostě zákazníka na něco zvyknout a pak vohulit marže Twisted Evil
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: so říjen 11, 2008 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem si třeba tu slevovou kartičku konečně pořídil nedávno s vidinou slevy pro jízdu vlakem. Těch 600 Kč co jsem do toho musel vrazit naštěstí ušetřím, takže mě to tolik netrápí, ale fakt, že mi to hned v prosinci zase seberou mě celkem zarmoutil. Pro mě to totiž znamená jediné - prostě budu jezdit busem. Škoda, mám mašinky rád.
Myslím, že v marketingové politice ČD to úplně nehraje. Na druhou stranu, co my můžeme kritizovat ty veliké mozky, které jsou za to zodpovědné. Vždyť do toho přece pořádně nevidíme. Osobně to řadím do škatulky nablblých přístupů k zákazníkům, společně s trendem Vista-like softwaru, telefonních operátorů a bankovnictví v ČR apod.
Třeba se to za pár dekád zase otočí a management se naučí naslouchat zákazníkům...a zákazníci to ocení, takže to společnosti pocítí i na zisku. Dneska těmhle dvěma věcem bohužel doba příliš nenahrává, no.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: