Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: pá září 19, 2008 12:01 am Předmět: |
|
|
Pajadin napsal: |
Silnice je ztrátová .. vlaky sou základ ekonomiky!  |
Ty jsi dlouho nevidel rozvahu ČD, co? Anebo možna managment nehraje Tycoona:) _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: so září 20, 2008 12:52 pm Předmět: |
|
|
Stillwater napsal: |
Ty jsi dlouho nevidel rozvahu ČD, co? Anebo možna managment nehraje Tycoona:) |
To by mě zajímalo, jak to myslíš. Já jsem s ČD spokojený. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

|
Zaslal: so září 20, 2008 2:32 pm Předmět: |
|
|
# 2003: ztráta 924,9 mil. Kč
# 2004: ztráta 621,3 mil. Kč
# 2005: ztráta 589,8 mil. Kč
# 2006: ztráta 449,4 mil. Kč
# 2007: zisk 50 mil. Kč
Osobní přeprava chronicky ztrátová, nákladní přebytková. Proto si letos podřezali větev a odštěpili ČD Cargo:) Vlaky hnusné, průvodčí nepříjemné, báby za přepážkama nepříjemné, systém slev a cen naprosto netransparentní a v menších zastávkách neuvěřitelná přezaměstnanost, kdy k odbavení jednoho balíku z vlaku vyráží pět a více lidí, o dodržování jízdních řádu ani nemluvě. Na druhou stranu při srovnání cen našich jízdenek např. k německé železnici jsme stále někde jinde (a to i z hlediska parity kupní síly). _________________ Smrt nad Zlato!!!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: so září 20, 2008 11:15 pm Předmět: |
|
|
Stillwater napsal: |
Osobní přeprava chronicky ztrátová, nákladní přebytková. Proto si letos podřezali větev a odštěpili ČD Cargo:) Vlaky hnusné, průvodčí nepříjemné, báby za přepážkama nepříjemné, systém slev a cen naprosto netransparentní a v menších zastávkách neuvěřitelná přezaměstnanost, kdy k odbavení jednoho balíku z vlaku vyráží pět a více lidí, o dodržování jízdních řádu ani nemluvě. Na druhou stranu při srovnání cen našich jízdenek např. k německé železnici jsme stále někde jinde (a to i z hlediska parity kupní síly). |
Vlaky jsou v rámci možností - hnusné je dělají cestující a nejsou peníze na to, to po nich pořád opravovat. Naopak vidím ale posun - Regionova + City elefant.
Průvodčí na mě nebyla hnusná už roky a to jezdím několikrát týdně.
Báby za přepážkou jsou v pohodě, dokonce i poradí, kdyby byly hnusné, prostě ti ukážou, kde je ČD info a nebudou ti hledat spoje, kterými můžeš jet za svou nemohoucí matkou.
Systém slev je netransparentní, s tím souhlasím. Nicméně je otázkou, jestli mít systém slev, nad který si to chce sednout a dumat, nebo nemít žádné. Navíc i v tomhle směru se situace zlepšuje a jízdné pro studenty přes prázdniny například bylo vskutku velkorysé.
O počtu zaměstnanců na menších zastávkách nic nevím, tak tady nemohu soudit.
A na závěr dodržování jízdního řádu - doby, kdy platilo, že vlaky mají automaticky 5 - 10 minut, jsou pryč, 90 % jízd vlakem poslední 2 roky jezdím na čas. Takže asi tak.
Nevím, já jsem s ČD spokojený. Někdy si spíše říkám, jestli žehrat ČD není stejný zvyk jako nadávat na Microsoft. Je to v módě. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: ne září 21, 2008 11:52 am Předmět: |
|
|
Na čas jezdí z první stanice  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janička Lizardman
|
Zaslal: út září 23, 2008 12:17 pm Předmět: |
|
|
Teda mně se ještě nikdy na trase Brno - Praha či zpět nestalo,že bych neměla aspoň 10 minut zpoždění. Ale deset minut není tak moc, už jsem čekala na vlak i 10 hodin a víc (ale to nebyly ČD)
Ohledně těch bab za okýnkem - u dráhy pracuje moje maminka a když slyším, co o lidech vykládá, chápu všechny zúčastněné strany  _________________ Jen mrtvé ryby plavou s proudem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

|
Zaslal: st říjen 08, 2008 9:39 am Předmět: |
|
|
_________________ Smrt nad Zlato!!!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

|
Zaslal: st říjen 08, 2008 10:44 pm Předmět: |
|
|
Tak, a kdo jste si všimli, že ^^to^^ byl odkaz? _________________ Smrt nad Zlato!!!
|
Návrat nahoru |
|
 |
Janička Lizardman
|
Zaslal: čt říjen 09, 2008 8:23 am Předmět: |
|
|
Přijde mi to trochu jako levné volání na tři měsíce. Prostě zákazníka na něco zvyknout a pak vohulit marže  _________________ Jen mrtvé ryby plavou s proudem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: so říjen 11, 2008 4:27 pm Předmět: |
|
|
Já jsem si třeba tu slevovou kartičku konečně pořídil nedávno s vidinou slevy pro jízdu vlakem. Těch 600 Kč co jsem do toho musel vrazit naštěstí ušetřím, takže mě to tolik netrápí, ale fakt, že mi to hned v prosinci zase seberou mě celkem zarmoutil. Pro mě to totiž znamená jediné - prostě budu jezdit busem. Škoda, mám mašinky rád.
Myslím, že v marketingové politice ČD to úplně nehraje. Na druhou stranu, co my můžeme kritizovat ty veliké mozky, které jsou za to zodpovědné. Vždyť do toho přece pořádně nevidíme. Osobně to řadím do škatulky nablblých přístupů k zákazníkům, společně s trendem Vista-like softwaru, telefonních operátorů a bankovnictví v ČR apod.
Třeba se to za pár dekád zase otočí a management se naučí naslouchat zákazníkům...a zákazníci to ocení, takže to společnosti pocítí i na zisku. Dneska těmhle dvěma věcem bohužel doba příliš nenahrává, no. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|