Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Jste pro obnoveni NB dungu? |
A do tmy se nese výkřik hnaný větrem... (Ano!) |
|
81% |
[ 13 ] |
Ano, ale uz by to pro mne nebylo ono. |
|
12% |
[ 2 ] |
Ne, uz by to nebylo ono. |
|
0% |
[ 0 ] |
Ne, jen at si ti nbici uziji realny zivot. |
|
6% |
[ 1 ] |
|
Celkem hlasů : 16 |
|
Autor |
Zpráva |
Timeo Arach

Založen: 01. 12. 2003 Příspěvky: 1016 Bydliště: kde mne prepadne spanek, oficialne v Jhelomu
|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 8:04 pm Předmět: NB Dung |
|
|
Tak na tuto 'instituci' jsem slysel uz toliko pozitivnich ohlasu, tolik krasneho vypraveni (vid Franto ), ze mi to neda a zalozim tenhle topik. Protoze jedna z veci, co mne mrzi nejvic, je to, ze jsem ho nezazil. Tak bych moc rad naslouchal vypraveni o nem, pripadam si, jako bych tam byl s vami, dokazi citit s temi lidickami - a je to krasny pocit.. Uzil jsem si ho na vlastni kuzi i venku, ale ve velmi omezene mire (v jinem topiku) ..
Takze prosim, napiste sem cokoliv, co se ho tyka, at uz pribehy, vzpominky, pripominky, proste vse..
Verim, ze to bylo presne tak, jak psal Retromancer :
citace: |
A do tmy se nese výkřik hnaný větrem...
Newbie Dungeon byl SUPÉÉÉR !!!
|
E: Kazdy ho znate, kazdy by k nemu mel co rict, tak to napiste... Popripade planky, taktiky, zazitky, uuuu _________________ Timeo.. zavaty v prachu na knihovne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 10:24 pm Předmět: Re: NB Dung |
|
|
No některé z mých příběhu jsem ti pověděl na srazu... teda když už všichni byli pryč a vím že se ti moc líbily... proto kdo má nějaký pěkný příběh z NB dungu, tak to Timeovi napište *pousmál se* _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
Ten co nosí Spellbook proklatě nízko |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 11:16 pm Předmět: |
|
|
Vzhledem k tomu, ze jsem jeden z 10, ktery zvolil az onu posledni moznost je asi na miste abych to objasnil
Tak tedy odprvni chvile kdy jsem vlezl do NB dungeonu jsem chtel vlastne ven, chvili jsem dokonce panikaril a myslel jsem ze to je vse co muze Ultima nabidnout. Nicmene nakonec jsem se nechal presvedcit a seckal jsem v NB dungu co to jen slo, kdyz uz jsem videl ze v tom podzemi nemam zadne prepktivy, tak jsem se odhodlal ze musim ven a ze se mi tam bude darit lepe. I pres remcani tehdy asi zkusenych hracu jsem utratil posledni penizky za recall a hrnul se ven do sveta.
Tam jsem byl okamzite sokovan tim nenadalim prostorem a chaoticky jsem zacal pobihat sem a tam ... co tomu nahoda nechtela zabehl jsem primo po ceste severo vychodne od Britu a potkal ty dva "slabe" Demony.
Kratce po zoufalem uprku, ktery trval asi tak 10 vterin jsem lezel na zemi jak jinak nez mrtev. Svedomim ze do NB dungeonu se uz nemuzu vratit jsem ztratil veskeoru nadeji a tak vlastne skoncil ten pravy a prvni Sharlon Emir ... mag Nasledovala jeho reinkarnace spojena s posmrtnym zivotem Shalrona Emira tentokrate jiz oddaneho smrti tak aby mu jiz nidky nemohla skodit . . . tot je muj skutecny pribeh.
Muj druhy "zivot" - posmrt jiz byl o neco obezretnejsi nebot byl podporen predeslymi zkusenostmi v NB dungu jsem potom seckal mnohem dele s vedomim, ze kdyz vylezu zabiji mne zase ti mizerni demoni dole na ceste (tehdy jsem to povazoval za tamni nejslabsi priseru kdyz stala tak divne na ceste hned za mestem )
No a co z toho vseho usoudit .... reknu to trochu vyhybave. NB dungeon jak jsme ho znali NE. Naopak pridat vic mist treba v prirode kde se i slabsi muhou necemu prividelat a pridat vice dungeonnu pro slabsi hrace ... Ale resit to plne izolovanym dungeonem neni podle mne nejstastnejsi. Souhlasi bych napriklad s jakousi slabsi averzi Fire dungeonu. Je ovsem nezbytne aby tito zacinajici hraci v takovychto dungeonech byli lepe chraneni pred vrahy. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 11:29 pm Předmět: |
|
|
No jak uz jsem psal jinde, NB dung byl podle me super - prilozim tedy planky tak jak si je pamatuji ja. Mapy samotne jsou vitipnute z UO map a dnes uz jsou jiste vyuzity jinak (snad lepe ).
K samotnemu NB dungu - zacinal v jedne velke mistnosti rozdelene na nekolik casti (mensich mistnustek) v jedne byli 3 vendori magove, v druhe vendor na nektere typy zbroji a jeden na nektere typy zbrani, dale potom barmanka a v jedne z dalsich uprav NB dungu pribyla i vendorka na tailoring, takze potom bylo bandu dost a dost, ale za me doby tam nebyla a take se zilo . Z teto mistnosti vedl z leveho spodniho rohu port do prvni casti tamnimi obyvateli nazivane "prvni patro"...
skryty port vedl do jineho dungu, avsak stale se i teto druhe casti rikalo prvni patro a to asi proto, ze z prvni casti nebyla moznost navratu zpatky do vybavovaci mistnustky...
Vetsina lidicek do druheho patra za meho casu ani nechodila, nebo snad jen pro lektvary k healerovi...
A to je jiz cely NB dung, ktery vychoval mnohe dobre hrace a snad zadny hrac, ktery tam nasbiral onech pozadovanych 40r skillu nebyl hracem spatnym.
Nevim o tom ze by se tam cvicil boj mezi postavickami (tolik oblibeny zpusob venku) nebo dokonce jelo svetlo na magery (uz kvuli absenci manarefu) Snad jedine makrovane skilly byly anatomy ci EI...(do onech 40r)
Celkove vzato byl NB dung GM zkritizovan snad vic, nez se do tech nekolika chodeb mohlo vejit. A ackoli to tak nevypada, byla v nem obrovska zabava - uvedom si prosim ctenari, ze maximalni pripustna hranice skillu byla 40...
Ja proste na NB dung nedam dopustit - prozil jsem v nem uzasne 2 mesice ktere jsem opravdu hral!
A jestli me neco mohlo pripravit lepe nez NB dung na dalsi zivot (pratele, pouzitelna magery, znalost zakladnich nestvur a jejich chovani) tak jsem to ja uz jinde ve svete nenasel...
Nerikam ze novacci musi byt zakonite s novacky, ale myslim si ze NB dung slouzil jako jakasi pripravna, ktera dala maximum z toho co dat mohla. Podobne koncipovano je Fire, ale to uz je podle meho chybne vic nez byl NB dung. (protoze tam se neslo vratit) _________________ Retromancer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ghastly Orc

|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 11:44 pm Předmět: |
|
|
Co dodat? Snad jen zatlačit slzu v oku a s povzdechem souhlasně přikyvovat.... _________________ Ghastly, Adept Spolku, tulák a dobrodruh |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 11:48 pm Předmět: |
|
|
Přesně.
Ideální by bylo vrátit NB dung, případně ho i lehce rozšířit o informační učící tabule a lehce zrozmanitit. Dát vybraným hráčům (patronům?) přístup tam aby mohli odpovídat NB na dotazy a ohromovat je svými návštěvami (samozřejmě by jim tam do hry nijak jinak nezasahovali). Byla by to paráda. Časy NB dungeonu opravdu patří mezi ty nejkrásnější.
Pamatuju si že dokud jsem byl v Nb dungeonu, hrála mi ještě v pozadí ta Ultimácká midi hudba (teď už jí mám samozřejmě vypnutou). Někdy si ji jen tak z nostalgie zapnu, poslouchám a vzpomínám...nádhera. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: ne srpen 22, 2004 11:54 pm Předmět: |
|
|
Tak jo, chcete příběhy? Máte jeden mít .
I já byl v NB dungeonu. A nebyl jsem tam sám, nikoho jsem neznal, v podstatě jsem tam nenašel nikoho, s kým bych se později znal (ono, v době NB dungeonu, jsem byl na UO 3 hodiny týdně), ale byl jsem tam se svým bratrem, hrál rangera. Spol jsme chodili první a začátek druhého patra, trénovali lumberjacking, cooking a každé desetiny procenta JSME SI VÁŽILI JAKO NIČEHO JINÉHO (což se o dnešních NB říct nedá). Byla to paráda, hráli jsme tam fakt rádi a naše první výprava na amazonky, jejiž brnění (to první) jsem u sebe nosil ještě hodně dlouho po zrušení NB dungeonu j, je nezapomenutelné! _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 12:05 am Předmět: |
|
|
Nerikam ze byl spatny, ale je spise neopakovatelny. Tehdy a i trochu dnes jsem to bral jako jakousi krivdu, ze me nepusti do toho velkeho sveta na ktery jsem se tak tesil. _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 12:18 am Předmět: |
|
|
Sharlon Emir napsal: |
Nerikam ze byl spatny, ale je spise neopakovatelny. Tehdy a i trochu dnes jsem to bral jako jakousi krivdu, ze me nepusti do toho velkeho sveta na ktery jsem se tak tesil. |
Heh a myslis si, ze je na nej nova postava s dnesnimi startovnimi skilly vybavena? Na mape neni vesmes nic a dungy pro takovehle postavy neexistujou. Nebo snad zacatecni mistnosti decietu, ale tam je zas 200x za den PK...
Ne - dnesni novacek, tim myslim uplny novacek, ne nova postava stareho hrace, bude cumet v cechu jak prase na vrata a jeho vychova se bude timto smerem ubirat. _________________ Retromancer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Timeo Arach

Založen: 01. 12. 2003 Příspěvky: 1016 Bydliště: kde mne prepadne spanek, oficialne v Jhelomu
|
Zaslal: po srpen 23, 2004 11:27 am Předmět: |
|
|
To si prave myslim taky - novy hrac je 'vyplivnut' do sveta, bez veci, zkusenosti, pratel..
Ted uz se aspon objevi v cechu, ale to mu je stejne k nicemu, protoze nevi co a jak. Kdyz pujde dovnitr, tak umre, kdyz pujde ven, tak driv nebo pozdeji take umre. Pokud nepotka nekoho ochotneho, tak se nic nedozvi, nenatrenuje, nevydela, neziska. A v tom myslim, ze byl nejvetsi klad Nb dungu - moznost treningu, zivota, pratelstvi se sobe rovnymi - jinymi nbiky. A take moralka. Dojalo mne Frantiskovo vypraveni, jak se zachazelo s lootery.. Pri odchodu urcite hral i roli skill 40, ten byl jiste znat na efektivite zivota noveho obyvatele...
Pokrocili hraci by preci jen mohli hned odejit a 'namakrovat' se venku. Do dungu bych pridal ty informacni tabule, vysvetlujici nektere veci, ktere se tam normalni nbik nedovi, popripade typu, ze 'venku ceka obrovsky a nelitostn svet'  _________________ Timeo.. zavaty v prachu na knihovne |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|