Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Diskuze o RP
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: st srpen 04, 2004 9:03 pm    Předmět: Diskuze o RP Odpovědět s citátem

Založil jsem tenhle topic aby se sem psaly věci ohledně tohodle tématu a aby se tím pokud možno nezaplácavaly jiná témata, protože každá diskuze se většinou k něčemu takovému zvrhne. Vim že to asi moc nepomůže, ale snad alespoň trošku :o)).
Takže pokud někdo v jiném topicu nadhodí něco co se týká nepěkného chování lidí na serveru a vy byste chtěli reagovat, vložte to s odkazem nebo quotou raději sem.

Edit: Což už neplatí, zajímá-li vás proč, čtěte dál..

Naposledy upravil Hellmaster dne čt srpen 05, 2004 5:17 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: st srpen 04, 2004 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tohle bude asi první topic, který na tomto fóru nebudu číst. Právě chování hráčů bylo příčinou proč jsem odešel z DP 1 a je to chování některých hráčů, co mě přimělo k odchodu z DP 2...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hry hraji lide, ne stroje. Lide z realneho sveta.

Sli jste nekdy realnym svetem?

Jak se chovaji lide v CR? V Evrope? Na svete?

Chcete pro vas idealni svet? Pak odejdete z DP1, DP2, z JAKEKOLIV otevrene hry. Jedina sance je zavrit se na svuj shard s lidmi, kteri vam plne vyhovuji.

Hry hraji lide, ne stroje. Tak o cem chcete mluvit? Ze vam zahla holka? Ze jste se poprali v hospode? Ze vas okradli v autobuse? Ze jste si s kamaradama zahrali super fotbal proti nejakym uplne cizim z vedlejsi vesnice?
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenomže tady by měli být TEORETICKY podobně zaměŕení lidé, jako já. Mělo by tady být něco, co nás spojuje. Ono tomu tak je, ale jen z poloviny.
Jedna skupina hraje, aby pobavila sebe i ostatní. Hrají RP a snaží se tvářit se, jako by ten svět fantazie opravdu existoval.
Ta druhá skupina naproti tomu baví jen sebe. A to tak, že si dokozují jak jsou dobří. Jde jim o to ukázat lidem, že oni to tady ovládají lépe. Nehrají RP, protože to berou jako zdětinštělost, nebo jako zdržující prvek. Těmto lidem jde jen o to, porazit, co možná nejvíce nepřátel. Z toho krásného světra fantazie se tak vytváří "singl" bojovka. Tohle neplatí jen pro PK, ale i pro lidi, kterým jde jen o to dokázat si, že ten Despice prostě projdou. Nechci říkat, která skupina je lepší, protože obě z nich mají jistá PRO a PROTI. Jedno je však jisté. Mezitím, co ta druhá skupina může paralelně existovat s tou první a vůbec ji to nevadí. Opačně to však neplatí, první skupina může jen těžce fungovat paralelně s druhou skupinou. Obvykle to vede k omezení první skupiny... Pak se může stát, že členové první skupiny odcházejí, v bláhovém domění, že najdou místo, kde je druhá skupina násilím potlačena, takže tam bude fungovat jen skupina první.
Pokus o zvýhodnění první skupiny můžeme pozorovat na DP 2 (omezené), Imperial Dawn a snad i Manawydanu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tim chces rici, ze kdo nehraje RP, tak nehraje pro svou zabavu ci zabavu svych pratel, ale v podstate hru kazi?

Tak to s tebou opravdu nemohu souhlasit.

Kdo kazi hru? Prudici, svine, ...? Ano, ale jak to souvisi s RP?

DP neni RP shard - neni zde RP vyzadovano. Menit se to nejspis nebude, holt to tak neni stavne. Nejde to proto srovavat se shardy, kde RP vyzadovano je. Na nekterych shardech je treba povolene zase bugovat, nekde je zakazano jezdit na konich, co ja vim... zkratka kazdy shard je nejaky.

Chces po lidech na nonRP shardu, aby hrali RP? Z jake autority to pozadujes?

Krome toho rikam - debata by se mela ted vetvit - nevidim souvislost mezi prudici (ci sobci?) a RP. Opravdu ne.
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na MW nic nepozorujeme, protoze je uzavreny Smile jedine co vim je, ze pokud neprokazes aspon trosku RP, tak by ses nemel dostat ani do sveta (pripadne se tam nedostanes s herni postavou).

Pokud opravdu trvas na RP, proc nezkusis RP shard? Pokud opravdu vidis souvislost mezi stylem hry a hranim, resp.nehranim, RP, tak je to pro tebe nutne jedine vychodisko.
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak. Myslím že se to nemůže spojovat a Ty to děláš, Urse.
Znám pár super hráčů za který jsem v tomhle světě rád a můžu říct, že můj herní prožitek obohacují, přestože si myslí že RP je kravina, nebo tak prostě nehrají. Pravdou na druhou stranu je že jsem ještě neviděl RP hráče který by prasil... Takže RP je spíš takovým parametrem, možností otevírající se neprasatům.
Rozhodně se to nemůže spojovat.
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono totiz byt RP prudic neni zase tak tezke - a presne tito lide pak mohou byt na RP serverech omezovani, protoze tamni GM to nemusi pochopit (coz bych se zase nedivil Smile).

Preci urazet, ponizovat, krast, zneuzivat, podvadet, vysmivat se... to vse muze byt RP. At uz to dotycny tak mysli, nebo ne.

Koukni na Milose Zemana Smile
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja uz RP hrace kterej hral opravdovou "svini" zazil. RK, HK, Loot do 0 a par nadavek na ghosta - ale v RP duchu.

Co chci rict, ze jsou proste lide (napriklad ja) kteri RP hrat muzou, umeji ale nepraktikuji z duvodu vseobecne nerozsirenosti na DP.
Vy mate spolek, nebo jinou guildu - kde spolu RP mluvite, na akcich kam chodite RP pouzivate taky. Ja naproti tomu chci poznat co nejvice z tohoto sveta, naucit se vsechny mozne taktiky v ruznych dungeonech, poznat cast sveta ktera je pristupna co nejlepe a vzhledem k tomu za cca 90% hracu na DP RP nepouziva - nebo pouziva v 1/10 herni doby (treba kdyz pisou na RP vyvesku), tak me tento prvek opravdu znevyhodnuje, nebo alespon zpomaluje (jak jsi psal).

Nedokazu si predstavit, ze budu nekde v polovine dungeonu Pride, nebo Despice RP promlouvat k magovi, nebo pri problemu s mapou budu vsechno ysvetlovat v zavorkach.

Ano - UO je pro me RPG - hra na hrdiny a RolePlayingGame. Ale to neznamena, ze musim hrat jako bych tam zil - protoze tomu tak proste neni. Vseobecne vzato pristupuji k problemu RP hrani tak, ze pokud vidim ze se mnou jdouci (hovorici) postavicka RP komunikuje odpovidam take v tomto duchu, ale sam RP nepreferuji (max obcas, kdyz mam naladu - kterou mi dokaze zkazit nekdo kdo si z toho dela srandu, ale zas tolik ne, protoze na tom muj pozitek z hry nestoji)

Asi tak - DP1 se Shard nevyzadujici RP. Ovsem pote, co jsem zkusil RP shard DP2, jsem s hruzou utekl.
Kdyz jsem na DP potkal jako uplny noobik cloveka na mustangovi v krasne robe a poprosil sem ho o dyku, tak mi rek ze se mrkne kouknul a dal mi dyku. Kdyz jsem o to same pozadal po svem zrozeni na DP2, vyzadoval ten valecnik na koni abych ho oslovoval "muj pane". Byl jsem svedkem mnoha podobnych incidentu, ktere sice probyhali pospolu s RP ( zabijeni bezbranych novacku hrajicich za temne elfy) ale slo o praseni jako kdekoli jinde.

Dobreho hrace NEDELA RP hrani, ale jeho pristup ke hre jako takovy....
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: čt srpen 05, 2004 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja osobne RP v na DP snizil na uroven: nemluvit o RL vecech, o kterych mluvit nemusim (tyvole vecer jdeme kalit do hospody...), nemluvit o cislech (tyvole mam silu 220).

Tim me RP vicemen zacina a konci, ale umoznuje mi napriklad jit dungeon se super lidmi, se kterymi bych se jinak stykat "nemohl".

Ono totiz s tim "oslovuj me pane" je to pravda - podle RP bys tak mel treba nonstop oslovovat sveho GM. Vykani, ucta, ... kam se podelo kamaradstvi? Prave to, ze na RP castecne kasles tim, ze postavickam davas svou povahu, ti ziskava kamarady. Jet prisne RP, tak je Spolek organizaci, a ne parta pratel.

Aspon ja verim tomu, ze kamaradi ze Spolku jsou takovy i ve skutecnosti, a ne ze jsou jen skvely RP hraci Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: