Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: pá listopad 19, 2004 12:01 am Předmět: Mass Questy |
|
|
Kdo mě zná ví že jsem rád za každej questík. Dokonce i mass questy mě docela bavěj, takže je dobře že jsou. Na druhou stranu si ale myslim, že tyhle mass questy způsoběj docela paseku a to nejen na místě kde se odehrávaj, takže většina lidí z nich maj pocit znechucení, což je strašná škoda.
Problém vidim v tom že hned každej ví kde se to odehrává a hned je tam dav lidí. Osobně si myslim že by bylo možná dobrý dávat info ne přímo do hry, ale na web, alespoň by lidi měli další důvod ty novinky sledovat a hlavně by tam nebylo tolik lidí...nicméně je mi jasný že by to zase mohlo dopadnout tak že nějaký GM bude pořádat questík a nebude na něj mít lidi protože si toho v těch novinkách nikdo nevšimne, což asi taky neni úplně to nejlepší :o((.
Co myslíte vy? _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kelnor Arach

|
Zaslal: pá listopad 19, 2004 12:14 am Předmět: |
|
|
Podle me by bylo mnohem lepsi davat to jen do novinek. Tam si to nekdo precte, rekne to znamym a pak na quest prijde treba 10-15 lidi a vic nikdo. To by podle me byl optimalni pocet jak pro ty lidi, ponevac lagy by nebyly tak strasne a taky si myslim ze GM se pracuje lepe s mensi skupinou postav. Mel by lepsi prehled o cele situaci a lepe by vse mohl ridit. Pak je tu ale vec druha a to je quest typu velky najezd neceho na nejake mesto. Tam by skupinka 10 hracu asi pochodila dost spatne. Ono kdyz se to vezme kolem a kolem, masove questy sou strasne osemetna vec. Spis by me zajimalo, co kdyz si nejaky hrac vymysli questik pro par kamaradu? Vyjdou mu GM vstric? _________________ Kelnor, Autarkis
The ageless shadow.
Člen Spolku
"Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: pá listopad 19, 2004 9:18 am Předmět: |
|
|
Bude to v novinkach, stejne mi za chvili pipne icq, pak mapa, pak dalsi icq... asi je to docela jedno.
Mozna to odfiltruje ty lidi, kteri maji malo icq/znamych na mape. Takze nevim nevim...
na mass questech mi spis vadi casta stupidita a lagy. K cemu to je, lagovat, lagovat, nadavat na lootery? Nuda. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: pá listopad 19, 2004 11:57 am Předmět: |
|
|
Vilgerius napsal: |
na mass questech mi spis vadi casta stupidita a lagy. K cemu to je, lagovat, lagovat, nadavat na lootery? Nuda. |
No, když už se questu účastnim, ty lagy mi přijdou tak nějak jako nutný zlo a dokážu se od nich oprostit. Problém maj lidi co jsou třeba zrovna v dungu :o((. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: pá listopad 19, 2004 10:18 pm Předmět: |
|
|
Tak k tomuhle si taky hodím své. Mám poměrně slušné zkušenosti s mass questy, ale hlavně jsem byl na docela dosti "soukromých" questech.
Zažil jsem questy, kde bylo snad 30 - 50 lidï, ale i quest, kde jsme byli 2!
Problém mass questů je to, že vám tam vběhne opravdu kde kdo. Quest očekává alespoň minimum RP (to nemám z vlastní hlavy), ale pokud hodíte hlášku do hry, příjdou vám lidi, co v tom vidí snadný výdělek. I tihle by se dali přežít, ale nejhorší jsou PK. Narušují totiž GM docela slušně jejich plány a znechutí quest věčině lidí, kteří přišli za zábavou v "plné polní".
Na druhou stranu tady jsou questy pro pár lidí, kde nemáte lagy, nejsou tam povětšinou PK, skupinka se dobře baví a někdy je to sranda i pro GM. Tyto questy jsou prostě lahoda, která má jedno mínus - všechno je to pro "vyvolené". Na tomto shardu vás pak lidé, kteří o tom ví, obvuňují, že jste s GM spřaženi, že si myslíte, že jste něco více, protože GM dělá questy a samo vás na ně zve.
Jsem proto, aby se questy vyhlašovali primárně v novinkách a kdyby si toho všimlo málo lidí, tak není problém pak dodatečně napsat upozornění přímo do hry.
Poslední možnost prováděl Xeen, vyhlídl si skupinku lidí (nebo jednoho člověka, který se mezi hráči pohyboval a věděl, kdo je pro daný typ questu vhodný) a té řekl co a jak. Když náhodou člověk nesehnal dost lidí, napsal lidem, které znal on a věděl, že hrají RP, což on potřeboval.
Když jsem svolával lidi na questy pro Xeena, říkal jsem si, že nikdy nechci, aby byl quest jen pro "vyvolené". Takže první dva questy jsem napsal na Dvorní klepy. První byl ještě v pohodě, ale druhém se bojevilo toliko prudičů a looterů, že to možné nebylo. Od té doby jsem lidi svolával po ICQ osobně a už nikdy nebylyl problémy. Tedy byl ještě jeden s guildou Jerry Kondora. Ty pozval Xeen, protože nás tenkrát bylo málo a výprava byla docela pokažená (hlavně kvůli neznámému looteru, ale to již asi všichni dobře víte). Navíc Jerry byl právě ten, který mě a lidi, kteří byli na těchto questech (tedy většina Spolku), nazval "vyvolenými".
Na závěr vám tedy položím otázku, ale odpovědět si musíte už musí každý sám. Nebyly questy s Xeenem lepší, než ty, které vyhlašovali GM ve hře? _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: so listopad 20, 2004 1:20 am Předmět: |
|
|
Jsem mlady hrac, ale pripada mi, ze ty mass questy ( typu hb pred par dny ) jsou o souboji skriptu tech, co si dovoli je pustit bez pauzy... Nevim co je na tom pravdy, ale mam zapnute autootvirani tel a kdyz se mi takhle otevre prazne telo, tak to bud kazdy projel "jednim" lootovacim skriptem nebo jeden clovek bez pauzy. Lidi hodne, situace neprehledna, sem tam se najde nekdo, kdo pomaha, sem tam nekdo, kdo prudi, ale zatim se mi tyhle velke akce nelibili. <- Lagy, zaseky, lootovani se mezi sebou...Mensi questy ano, ale ty si asi musime nejak zaslouzit ne?
P.S. na mensim jsem jeste myslim nebyl  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|