Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 9:05 pm Předmět: O fantasy literatuře |
|
|
Hraničáři se podle mě řídí osobními kodexy, které jsou ostatním neznámé. Jde jim hlavně o jakýsi vyšší princip.
Typickým příkladem osobního kodexu je zaklínač Geralt. (i když tomu nešlo princip) _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 9:08 pm Předmět: |
|
|
Zaklinac Geralt? O nem jsem jeste neslysel. _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 9:30 pm Předmět: |
|
|
Leny-m napsal: |
Zaklinac Geralt? O nem jsem jeste neslysel. |
Ehm, upřesním - to není o UO.
Zaklínač Geralt je hlavní postavou povídek výborného polského spisovatele Anderzeje Sapkowského.
Kromě mnoha povídek napsal také celou románovou pentalogii o Geraltovi (btw. kdo ji máte, koupím, nikde není k dostání) _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 9:31 pm Předmět: |
|
|
Aha, tak to jo proc mas pod prispevky: Tou dobou na aktivnim odpocinku. ? _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:06 pm Předmět: |
|
|
Aha, tak to jo proc mas pod prispevky: Tou dobou na aktivnim odpocinku. ? |
Ha, jsem odhalen. Chtěl jsem to včera přepsat, ale nebylo kdy. Bylo to proto, že na UO jsem nebyl, ale UO jsem se věnoval. Byt jinde a na jiné pozici . _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:07 pm Předmět: |
|
|
Problém je v tom že Polská kinematografie tyhle díla neumí dost dobře zpracovat. Ty "pokusy" jsou smrtižel dost často na úrovni našich pohádek  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:12 pm Předmět: |
|
|
Sharlon Emir napsal: |
Problém je v tom že Polská kinematografie tyhle díla neumí dost dobře zpracovat. Ty "pokusy" jsou smrtižel dost často na úrovni našich pohádek  |
Bohužel, ale pořád mi to bylo sympatičtější než, kdyby se o to pokusil nějaký holywoodský režisér, který by proto neměl cit.
Kniha vždy vítězila nad filmem, vítězí nad filmem a dá-li bůh i bude vítězit nad filmem. V případě Geralta z Rivie to platí dvojnásobně. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
absolom Lizardman

Založen: 18. 10. 2004 Příspěvky: 202 Bydliště: Nujelm c. 132 - presnejsi urceni Frýdek-Místek
|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:15 pm Předmět: |
|
|
Skvely serial na odpocinuti, mam ho moc rad ..........  _________________ Vampiric Phantom alias absolom
---------------------------------------------
Někdy i žít je statečným činem. - L.A.Seneca
Jo jsme divny ja & ja. - absolom
Ego et ego, quis ei plura? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:22 pm Předmět: |
|
|
absolom napsal: |
Skvely serial na odpocinuti, mam ho moc rad ..........  |
Hlavně úžasné knihy a povídky. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: ne říjen 31, 2004 10:29 pm Předmět: |
|
|
Odtrženo od Tradic hraničářů, lidičky, hlídejte si ty OT, šetříte mi tím práci ;o)).
Jinak já myslím že seriál o zaklínači byl docela povedený. Mohlo to dopadnout mnohem hůř, třeba jako LoTR. Jde o to že to nesmíte porovnávat s knížkou a s tím co jste si představovali u čtení. Kouknete-li se na to s tímhle nadhledem, nemyslim že to bylo špatný. Teda až na ty herecký výkony atd., ale zpracování se mi líbilo. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|