Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Chování ve městě
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2003 8:26 pm    Předmět: Chování ve městě Odpovědět s citátem

Par rad pro chovani ve meste, aneb ceho se muzu dockat, kdyz ve meste neco provedu...

Pokud se vam nekdy stalo, ze jste na nekoho zautocili a mysleli jste, ze se vam nemuze nic stat, a ono BUM a straze nesly a on vas klidne okradl a nikdo vam nepomohl, je tato rurika pro vas, pokud ne... tak alespon poslyste zakony nasich mest.

Zakladni pravidla : Pokud jmeno ciziho hrace vidim modrou barvou, jedna se o sporadaneho obcana. Pokud na me tento obyvatel zautoci a ja vim, ze jsem neudelal zadnou z veci uvedenych nize, muzu na neho pouzit straze. To same muze udelat on, pokud na neho zautocim prvni.

Pokud vidim jmeno hrace psane cervenou barvou je to tak ze dvou moznych duvodu. Bud se jedna o vliv jeho karmy, nebo se jedna o vraha. O ktery z techto pripadu jde zjistim pouze vytazenim jeho paperdolu (2x click levym tlacitkem bez warr modu na jeho postavicku). Ovsem to z jakeho duvodu je cerveny nic nemeni na tom ze : mohu na neho beztrestne pouzit straze prikazem guards, nebo na neho muzu zautocit bez obav z toho, ze straze pouzije on na me. A i pote co na neho zautocim, mohu stale pouzit straze k jeho zahnani pripadne zabiti.
U cervenych si neodpustim jeden trik nekterych vychcanku - prijde cerveny vampik, ktery neni murdered, ale je cerveny z duvodu karmy. pote, co na nej sesle nektery z modrych hracu utocne kouzlo, rychle premorfne, cimz se z nej ihned stane v idealnim pripade modry hrac. Kouzlo dopadne a vy v podstate zranite modreho, cehoz provokater ihned vyuzije a strazemi vas zabije ! Rada - na cervene vampy (v morfu) kteri nemaji v paperdolu privlastek murdered neutocit...

Mno a nakonec jsem si nechal barvu jmena s nejvice nebezpecimi, ac to neni na prvni pohled zrejme - hrac ma jmeno psano sedou barvou... Tato barva muze mit opet nekolik duvodu. Nejjistejsi je opet si otevrit paperdoll a z neho je vse zrejme - pokud je v paperdolu (a za jmenem) uveden privlastek [criminal] je to v podstae to same, jako u hracu cervenych, s jedinou vyjimkou, a to, ze se hrac nemuze odlognout ve meste ihned, ale zmizi az po uplynuti doby jako mimo mesto. U [criminalu] jeste jedno varovani - je to sice mala sance, ale pokud napadnete criminala a on vase utoky neopetuje, muze se stat, ze behem vasich utoku zmodra a v tom pripade muze napadnout vas. Nejjistejsi je zavolat straze, nebo si ho jeste lepe nevsimat. Jak uvidite nize, stat se criminalem neni zas tak tezke..
Dalsi moznosti je kouzlo incognito. Pokud vidite jako jmeno hrace "man", "woman", nebo u jisteho druhu provokateru i "horse" ci "chicken" vytahnete si radeji jeho zalozku, kde zjistite jeho pravou barvu. Pokud je jeho stitek modry, jedna se o modreho hrace a postupovat doporucuji dle dstavce o modrych hracich, pokud je barva cervena, jednat stejne jako v pripade cervenych a pokud je stitek sedy, jedna se o sedeho hrace - priomek [criminal] s pouzitim kouzla incognito nemizi, takze se zde jedna bud o hrace s nizkou karmou (viz nize), nebo obycejne zvire (horse, chciken) ktere napadnout muzeme.

Mno a nakonec jsem si nechal hrace nejnebezpecnejsi, tedy hrace jejichz jmeno je psano sedou barvou, avsak nemaji privlastek [criminal] a nejedna se o seznam jmen moznych s kouuzlem incognito.
Na takovehoto cloveka nelze zavolat straze, pokud vas nenapadne jako prvni. Dale pokud ho jako prvniho napadnete vy, at uz kouzlem, nebo zbrani, muze vas beztrestne zabit a olotit, aniz by se z neho stal criminal! Na tyto hrace pozor, vetsinou se jedna o zkusene hrace PvP, kteri vyuzivaji nevedomosti.

Mno a jeste - pokud vidim hrace zelene ci oranzove - jedna se o hrace me guildy, nebo guildy, ktera je opacneho charakteru - tyti hraci me muzou beztrestne napadnout, olotovat totez muzu udelat ja jim.

Mno a dodatky
Killy - Pravidla pripsani killu jsou uvedena v pravidlech. Jen dodam, ze - pokud jsem sedym hracem ja a neni to zpusobeno [crim] statusem, a nekdo me napadne, muzu ho zabit a kill mi nepribude.
A pokud jsem z nejakeho duvodu cerveny ja a nekdo me napadne, a ja ho zabiju, kill mi bude pripsan!
A samozrejme pokud zautocim na modreho hrace prvni, kill mi pribude a on na me muze zavolad guardy, nebo me beztrestne zabit.

Ziskani [crim] statusu - crim status ziskam z techto duvodu : poslu prikazem All kill nektereho sumona, nebo zvire na modrou postavu ci vendora, nebo
zakouzlim podpurna kouzla (boosty, svetlo, magic reflection...) na nekoho se statusem [crim], nebo cerveneho, nebo
ozivim cerveneho ducha pomoci kouzla An Corp.
Pokud jsem [crim] muze me kdykoli nekdo napadnout a zabit a ostatni hraci na me muzou zavolat guardy. Taktez NPC vendori je pri mem spatreni volaji automaticky!

Pokud jsem sedy nebo cerveny, neozivi me NPC healer!

Mno pokud jste to docetli az jsem jste velice uspesni ctenari, urcite jsem sem nasekal mnoho chyy, ktere snad omluvite a snad se take tento clenak bude nekomu hodit.

S pranim abych na nic nezapomel vas
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2003 10:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To bylo vyčerpávající, nicméně velmi poučné. Věřím, že mnoha lidem to pomůže.
Jen mě napadá jedna věc, na kterou neznám odpověď...
Pokud bych byl šedý hráč z důvodu nízké karmy a modrý hráč na mě zaútočí. Můžu ho beztrestně zabít => vidím ho šedě. Co se tedy stane, zavolám-li na něj stráže? Půjdou po něm, i když je defacto modrý a já jsem ten zlý? Nebo na něj také nebudou reagovat?
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2003 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite pujdou po nem - z tve strany je crim - kdyz na jsme oba modri a ja na tebe zautocim, ty jediny me uvidis sede (pro ostatni jsem stale modry) a straze me zabiji.

Takze jinak - kdyz jsem sedy kvuli karme - zabiji me straze? Nebo zabiji jen cervene (kvuli karme)?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2003 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsi šedý kvůli karmě stráže Tě nechají na pokoji, p=okud jsi někoho nenapadl a on je na Tebe nezavolal. Dalo by se vlastně říct že šedý kvůli karmě = modrý s tím rozdílem že když ho zabiješ nedostaneš kill.
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: čt listopad 27, 2003 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi sedy kvuli karme a napadne te modry hrac, nemuzes na neho zavolat guardy - nereaguji, ale muzes ho zabit a olotovat a kill ti nepribyde, ani [crim] status za lotovani nehrozi.
Stejne tak na tebe straze nemuze zavolat modry hrac, POKUD na neho ty nezautocis prvni.

Jeste jinak - v podstate jde o barvu zalozky. Pokud je hracova tabulka seda, muzu na neho zautocit a zabit ho bez killu, ale straze po nem nejdou...

Ovsem aby to nebylo snadne ma ve svete DP i tato klasifikace dve vyjimky - jednou je [criminal], na nehoz straze zavolat lze a druhou je pripad, kdy na vas jakozto na modreho (pozor, pokud mate jinou nez modrou barvu toto neplati) zautoci nekdo prvni. V tomto pripade opet straze reaguji a utocnika zneskodni.

Vseobecne se da rici, ze pokud je moje barva modra mohu po jakemkoli napadeni ihned zavolat straze a utocnika zabit.
Kdyz mam sedou barvu (ale nejsem [crim]) mohu utocnika zabit, ale straze na neho nereaguji (pokud neni samozrejme cerveny, nebo [crim]).
A pokud jsem cervveny, nemuzu delat nic - pokud zavolam straze, zabiji me a pokud zabiju protivnika, dostanu kill.

Jo a jeste jeden dodatek - pokud jako modry, sedy, nebo cerveny z duvodu karmy zautocim prvni a soupere zabiji, snizi se mi karma o velky pocet (odhadem 3K) a ihned ziskam [crim] status a kill.
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: čt listopad 27, 2003 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pak zde ale musím zmínit, že jednou jsem omylem chytil jakéhosi šedáka kvůli karmě do parafieldu (ve městě) a nevšimnul si toho. Po chvíli koukám že do mě píchá kopím - samozřejmě, byl v právu. V té době jsem ale nevěděl že má důvod a tak jsem se snažil situaci uklidnit. P/ro mě byl šedý a zaútošil na mě. Myslel jsem, že na něj stráže zavolat můžu. On my tvrdil, že i já jsem pro něj šedý a také je na mě může zavolat. No...a aby mi to dokázal tak je zavolal. Stráže přišly a zabily mě. Bohužel nevím, zda-li by reagovaly i na můj povel, už jsem to nestačil vyzkoušet.
Každopádně jsem zaútočil na šedáka kvůli karmě a stráže které zavolal mě zabily, takže...tak :o)).

A ještě mě napadá jedna věc. Jak je to s guildami? Mohl bych si to vlastně nějak vyzkoušet, ale...chci to tu nadhodit. Pokud nějaký modrák zaútočí na někoho modrého z mé guildy, stane se pro něj šedým. Ale stane se šedým také pro mě, abych příteli z guildy mohl pomoci v jeho obraně? Pokud ne, myslím, že by bylo docela dobré tuto změnu navrhnout GM, protože by to velmi přidalo na funkčnosti guild.
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: čt listopad 27, 2003 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm - ten priklad s tim sedakem nevim... Jako jedine vysvetleni me napada, ze byl crim a v parafildu mu akorat crim zmizel. Pokud tomu tak neni, je nekde chyba - nebo to od te doby upravili Cool
Ted je to prsne tak jak jsem to popsal nahore.

Kdyz nekdo modry zautoci na nekoho z tve guildy stane se sedym (lepe receno crimem) jen pro nej. Ty ho dale vidis modre a kdyz ho zabijes, dostanes kill a stanes se crimem. Samozrejme muzes kamose healit, boostit apod. ovsem nejvhodnejsi by bylo (treba, kdyz tvuj kamos neni u compu) delat jako by nic a az ho modrak slozi (a stane se [crimem]) ho proste vyguardit.

Pokud tveho kamose napadne modrak v pravu (tznm tvuj kamos mu predtim neco provedl) neudelas nic. (respektive, nestane se z neho crim Cool, ale zabit ho na vlastni riziko (a naklady) samozrejme muzes)
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: čt listopad 27, 2003 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmmm...jen mě to tak napadlo. Bylo by hezké kdyby když nějaký modrák zaútočí na mého přítele guildy, stal by se šedý nejen pro něj ale i pro mě a já bych mohl jednat. Tahle situace nastane sice málokdy a jak sám píšeš jde to vyřešit těmi strážemi po smrti přítele, ale...stejně by to bylo hezké :o))). No, to jen tak.
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: pá listopad 28, 2003 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mno jo, ale zase by se to dalo dost zneuzivat. Napriklad pri prodeji fame...
Za druhe jde zkratku guildy za jmenem vypnout, takze bys nikdy nevedel, ze po tvem utoku, nebo napriklad cvicnem souboji (kterych se odehrava dost) se k tobe nepririti nejaka guilda a parkrat si te nberesskilne treba pro fame, nebo proste jen tak. Rekl bych, ze kdyz nekdo napadne nekoho, je jen na nem, aby se branil. Krom toho 100K neni zas tak moc, tak ho muzes klidne smahnout i tak Laughing
Hellmaster
Lord Death

PříspěvekZaslal: pá listopad 28, 2003 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi ano :o)).
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: