Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Dělení Lootu ve Spolku

 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hellmaster
Lord Death


Založen: 21. 10. 2003
Příspěvky: 4905
Bydliště: Bezhrobovec

PříspěvekZaslal: pá srpen 12, 2005 1:15 pm    Předmět: Dělení Lootu ve Spolku Odpovědět s citátem

Vzhledem k zažitým způsobům, které jsme za existenci Spolku dostatečně prověřili, pokusím se nyní zformulovat nebo alespoň nastínit systém dělení lootu ve Spolku a to hlavně pro nové adepty aby nebyli zaskočeni až na to přijde. Samozřejmě se jedná jen o doporučený způsob a nikdo není povinnen ho dodržovat, nicméně je to způsob nejrychlejší a nejspravedlivější jaký známe.

Nejprve je určen jeden člověk, který loot bude rozdělovat (Dělič). Nejlepší je zvolit někoho kdo má dostatečné zkušenosti v těchto oblastech a kdo dokáže udržet ostatní účastníky na uzdě.
Je bezpodmínečně nutné aby byl při rozdělování lootu klid, ticho a pořádek a aby všichni dobře poslouchali co Dělič říká. Pokud někdo zaspí nebo nedává pozor, je to jeho chyba. Pokud někdo bude dělat bordel, může být z dělení ostatními vyloučen.
Z lootu jsou dány stranou regy a peníze.
Dělič zkušeným okem prohlédne loot a vybere z něj předměty které mají dostatečně vysokou hodnotu na to aby se o ně mohlo dražit. Tyto předměty se vydraží (podrobnosti o dražbe budou dále). Po vydražení dražších předmětů dá Dělič pokyn a každý zajde pro peníze které za věci vymění. Takto získané peníze budou přidány k penězům z lootu a nyní může buď sám Dělič nebo někdo jím pověřený rozdělit peníze na příslušný počet hromádek které se členové výpravy následně rozeberou nebo je dostanou přiděleny.
Následuje dělba předmětů které se nedražily. Postup je takový, že si všichni zúčastnění sednou nebo stoupnou do linie a Dělič k nim postupně bude přistupovat s otázkou "Co ty bys chtěl?". Tázaný vždy vybere jeden z předmětů které vidí před sebou a oznámí to. Pokud je o daný předmět více zájemců, rozhodují kostky. Takovýmto způsobem tedy někdo získá předmět a jeho povinností je usednout zpátky na své místo a schovat se do stínu (hidnout), což znamená, že v tomto kole již daný člověk nějaký předmět získal a na další nemá právo, až v kole druhém. Dělič tedy takto postupuje dokud každý v prvním kole nezíská svůj předmět. Následně všichni odhidnou a postupuje se od začátku stejným způsobem. Postup se opakuje dokud nejsou všechny předměty rozebrány nebo už o předměty není zájem.
Na konci celého procesu dělení lootu si rozdělí kouzlící povolání (Mág, Klerik, Necro) regy.

Postup dražby:
Dražené předměty závisí na volbě Děliče, který samozřejmě přihlédne k požadavkům ostatních členů výpravy. Každý dražený předmět má vyvolávací hodnotu stanovenou Děličem. Kdo má o předmět zájem, nabídne za něj částku která musí být stejná nebo vyšší než vyvolávací hodnota. Pokud je zájemců víc, předmět získává ten kdo za něj nabídne nejvíce peněz. Přihazuje se v rozumných hodnotách úměrných hodnotě předmětu (tzn. nikdo nebude za sochu přihazovat po 1gp). Nikdo se nesnaží cenu uměle vyhnat nahoru jen kvůli vyššímu zisku - takové jednání je ve Spolku zavrženíhodné.

Alternativní dělení:
V závislosti na složení lootu může Dělič loot rozdělit alternativním způsobem. Může se například pokusit sám rozdělit předměty a peníze mezi lidi tak, aby každý měl srovnatelně velikou kořist, což výrazně proces dělení lootu urychlí. Samozřejmě s alternativním postupem Děliče musí všichni souhlasit.

Dodatky:
Může být rozhodnuto, že polovina peněz z výpravy propadne ve prospěch Spolku. Pokud výprava obsahuje externisty a ti na to nebyli upozorněni, toto se jich netýká.
Může být rozhodnuto, že nějaký významný předmět (například Socha) propadne Spolku. Spolek může výpravu za tento předmět vyplatit. Spolek může tento předmět odprodat zájemci, tzn. že se pak vlastně o předmět draží ve prospěch Spolku.
Při dělení lootu by měli dostávat přednost ti, kteří mají zájem o předmět pro vlastní potřebu postavy se kterou byli na výpravě. Vyfouknout rangerovi kuši pro svého vampa, se kterým jste nebyli na výpravě je velmi neslušné a zavrženíhodné. Vyfouknout mágovi róbu proto, abyste z ní na trhu zbohatli, je ještě horší.
Pokud se ještě dělí loot a vy už o něj nemáte zájem, nerušíte. Pokud máte něco na srdci, trpělivě vyčkáváte.
Ve všech sporných otázkách rozhoduje Dělič a jeho mocným nástrojem k rozhodování jsou kostky.
_________________
Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pajadin
Wyrm


Založen: 28. 01. 2004
Příspěvky: 2083
Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)

PříspěvekZaslal: so únor 04, 2006 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud zbyde něco pro Spolek, případně darujete podíl z lootu, popisujte to, nebo mi aspoň napište na icq, ať se všude neválí kupy smetí :o)
_________________
Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.