Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: út únor 10, 2009 12:51 pm Předmět: Globální oteplování - Ano či Ne... .toť otázka |
|
|
Ještě donedávna sem měl velmi jasnou představu, jak tomu je a věřil sem tomu, co se povídá. Ale dneska se mi dostal do rukou jeden článek a už si tím tak jistý nejsem.
Abych tedy nahlodal i ostatní... tak vám zde ten odkaz dávám.
Je to poměrně dlouhé, ale věřte, že se vyplatí číst až do konce.
http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
Ten co nosí Spellbook proklatě nízko |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vitae Harpy
|
Zaslal: út únor 10, 2009 1:21 pm Předmět: |
|
|
Když už sme u těch skandálních odhalení,já si taky myslel že peníze maj nějakou skutečnou hodnotu,ale tenhle dokument mi podkopal i tohle.
http://video.google.com/videoplay?docid=4642167330989213588&hl=cs
Doporučuju zkouknout první dvě části,první je o penězích,druhá o ekonomických teroristech.
Omlouvám se za menší OT,ale chtěl sem se o to taky podělit:).
Hned jak budu mít víc času,tak se kouknu na ten článek o globálním oteplování. _________________ Lord Vitae hrdý člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: út únor 10, 2009 1:51 pm Předmět: |
|
|
Mne na presvedcenie o hluposti celeho tohoto poblaznenia stacil oskarom odceneny (!!!) "dokument" Inconvenient Truth od A. Gore-a. Ktory za to dostal nobelovu cenu za mier !
Tolko ocividnych nezmyslov, klamstiev, zavadzania a ociernovania som teda nevidel.
Potom clovek zacne debatovat s nejakym oteplovacom, podla ktoreho GW moze za uplne vsetko (povodne, vznik sahary, vysychanie arlaskeho mora, zlu urodu uhoriek, dnesne snezenie, teplo v lete....) tak sa uz len musim smiat.
Pre mna su autority inde nez medialne a popove hviezdy. A ked sa prof. Kulhanek z CVUT (pri prednaske o astrofyzike) k teme o GW len zasmeje a podotkne ze zmeny teploty pozoruhodne presne kopiruju zmeny slnecnej aktivity, tak ja nemam co riesit.
Ak niekoho co i len trochu zaujima astronomia / astrofyzika, tak doporucujem prednasky z Astrofyziky od Kulhanka. Dokaze to predniest uzasne jednoducho a zaujimavo...
http://www.avc-cvut.cz/avc.php?id=1326
pripadne Fyzikální čtvrtky kde sa clovek tiez dozvie plno zaujimavych veci
http://www.avc-cvut.cz/avc.php?id=1284
alebo celkovo Videoarchiv CVUT, kde uz je kadeco
http://www.avc-cvut.cz/avc.php?id=3 _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: út únor 10, 2009 2:54 pm Předmět: |
|
|
Teda Vitae... mám za sebou zhruba první hodinu a je to fakt nářez...
Zbytek dokoukám někdy jindy... tolik informací bych asi už dneska nepobral. _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vitae Harpy
|
Zaslal: út únor 10, 2009 3:31 pm Předmět: |
|
|
Taky sem se nestačil divit:).Stojí za to se na to podívat i když asi všechno nemusí bejt pravda,ale i kdyby jenom polovina,tak by se nad tim měl člověk zamyslet.Ta třetí část už je taková hodně přehnaná,ale i tak je dost zajímavá,ale spíš mi to přijde jako taková utopie.
Tohle je druhej díl,první si bere na paškál náboženství a události 11.září.Ten sem ještě neshlídnul,ale začátek vypadá dost zajímavě.
Tady je link:
http://video.google.com/videoplay?docid=-686108267122535204 _________________ Lord Vitae hrdý člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: út únor 10, 2009 6:03 pm Předmět: |
|
|
Články si rád přečtu (až v práci). Ale můj názor je, že cyklus dob ledových a meziledových je tady už miliony let. Pokud jsme to svými splodinami urychlili o stovky let, pak je to nic. Globální oteplování (lépe řečeno změna klimatu) je nevyhnutelným přírodním (přirozeným) jevem.
Jen si z toho někteří udělali bussiness a založili na tom kariéru.
(a jsem zvědav, jestli změním názor po těch článcích) _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hmmm Ettin
|
Zaslal: út únor 10, 2009 7:58 pm Předmět: |
|
|
No přečetl sem to za chvilku, ale je jistější se rači se zabývat tím co je ted protože věřit všemu co sem viděl, slyšel, četl tak se zitra bojim vylez před barák. Horší to bude jestli to začne a Ukrajinci si budou "vypučovat" plyn.
Edit. opraveno. ještě žes napsal k tematu...
Naposledy upravil Hmmm dne út únor 10, 2009 9:09 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zanetka Ettin

Založen: 22. 01. 2009 Příspěvky: 55 Bydliště: Pašovice,Zlínský Kraj (Occlo)
|
Zaslal: út únor 10, 2009 8:43 pm Předmět: |
|
|
Hmmm napsal: |
....slišel.... |
s měkkým i ? Ježiši....
Dnes jsem tě Petře uslišel, a uvyděl... Kdiž se to tak stalo, tak jsem zjystyl, že nás předběhly...  _________________ Žanetka, Spolkovní Ztroskotanec, Bloudící duše, Matka Všeho Rozumu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: út únor 10, 2009 11:26 pm Předmět: |
|
|
Jak je to s tou kačenou? :p _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Frantisek Elder Daemon
|
Zaslal: čt únor 12, 2009 8:57 am Předmět: |
|
|
Tak jsme s Athi dokoukali celý ten první odkaz.
Ten konec zavání trochu sektářsky, ale kus pravdy tam mají. Ale jinak je to mazec...
Až si uděláme čas, mrknem i na druhou část. _________________ Frantisek ml. Zastupce představeneho Spolku
|
Návrat nahoru |
|
 |
|