Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: pá květen 30, 2008 9:28 pm Předmět: |
|
|
VUT v Brne - Prijat na zaklade prijimaci zkousky
To je nějaká blbost asi. _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: pá květen 30, 2008 9:37 pm Předmět: |
|
|
Leny-m napsal: |
VUT v Brne - Prijat na zaklade prijimaci zkousky
To je nějaká blbost asi. |
To víš, u nás jsou rychlý, mimochodem gratuluju .... ale potom je mi divný, že já pořád nevim výsledky semestrální zkoušky, kterou jsem psal den před tebou  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: so červen 28, 2008 8:17 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem přijatý na všech třech školách, kam jsem se hlásil - ČVUT, VUT, MUNI. Chtěl bych do Prahy na ČVUT, ale chtěl bych mít jistotu, že když tam nebudu zvládat, že bych zkusil ještě jednu z dvojice MUNI, VUT v Brně. Dá se to nějak udělat? _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: so červen 28, 2008 11:37 pm Předmět: |
|
|
Nope. Už jsme se o tom tuším bavili, ale třeba mě někdo opraví/doplní.
Zaráz samozřejmě můžes studovat na více VŠ, ale tvůj problém bude krapet jiného charakteru. V zásadě teda budou asi 2.
a) Prvnímu budeme říkat "minimální počet získaných kreditů". Samozřejmě záleží na charakteru školy a studijním systému, který tam funguje, ale v zásadě potřebuješ pro postup do dalšího semestru/ročníku splnit nějaké minimální požadavky. Může to být třebas počet získaných kreditů, počet ukončených předmětů apod. To by pro tebe znamenalo studovat na ČVUTu a zároveň nějak doklepat tady tu minimální povinnost.
Řešením samozřejmě může být přerušení studia na oné druhé škole, ale to ti většinou z pochopitelných důvodů umožní až po prvním odstudovaném semestru a řekl bych že max na semestr. Zajímavou otázkou ale může být co tě postihne, když nesplníš tu minimální studijní povinnost. Pokud by to bylo pouze "nucené opakování ročníku" tak by ti to mohlo být šumák, pokud by to bylo ukončení studia, tak by sis nepomohl.
b) no a tím se dostáváme i k problému b - "centrální evidence doby studia" Na místně příslušné matrice ti evidují celkovou dobu studia. Dle silných slov v ústavě je přístup ke vzdělání zadarmo apod., ale všechno má svoje meze, že Ty jsou tuším stanovené jako max 5 let na Bc., max 3 roky na navazujícím mgr. Pokud se zapíšeš na obě dvě školy, bude se ti odstudovaný čas ukrajovat 2x, což by tě pak mohlo mrzet v momentě, kdyby se ti následně protáhlo studium. (V momentě když bys opravdu ty 2 školy studoval zaráz, tak z toho vyplývá, že min. jeden rok si na jedné znich budeš muset cvaknout.
Ovšem mám takový pocit, že na některých školách to funguje tak, že pokud už jednou projdeš sítem přímaček, tak tě pak případně zvýhodní. Prostě jeden rok uděláš přímačky, ale nastoupíš jinam, z tama tě vylejou, tak máš možnost se příhlásit zase zpět na tu školu, kde tě vezmou bez přímaček, ale to si budeš muset zjistit.
Nicméně, nebylo by to studium pak nuda, kdyby to nebylo vůbec takhle napínave? :p
e: A pokud je na muni/vut podmínkou přijetí úspěšnost u externího textu (scio) tak by mohlo stačit i příští rok ukázat zase ten papír, že se ti to rok před tím už povedlo:) _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Valalaldur Mirror Spider

Založen: 02. 10. 2004 Příspěvky: 475 Bydliště: Zakladni Materialni Sfera
|
Zaslal: ne červen 29, 2008 11:15 am Předmět: |
|
|
Hojki ta doba studia kterou ti plati stat je řádná doba studia +1 rok, alespon takhle nam to rikali v Plzni. Je to detail ale prachy navic. Co se tyce uznanych primacek z minulych let vim ze v Č. Budejovicich to tak praktikujou, ale krtkopotkani ze scia si myslím ze to mají ošéfovany tak ze je musis opakovat rok co rok a nejlepe desetkrat. Jináč by se jim ta pakarna nevyplatila. _________________ Valalaldur V.,,Ospalý Člen Spolku,,
"Braid her branches, life fulfilling
Goddess loving, Goddess killing." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Adosh Wisp
Založen: 26. 09. 2004 Příspěvky: 446 Bydliště: Britain domek č.9(praha)
|
Zaslal: ne červen 29, 2008 2:40 pm Předmět: |
|
|
Prowařenej typ jak načítovat maturitu celej svaťák prohulit bongama a pár hodin si dělat výpisky z podkladů btw ten bong ráno ať nastartuje mozeček  _________________ ZPĚT DO ČASŮ KLAMÁÁKA!!23
--teknokrates-- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: ne červen 29, 2008 3:18 pm Předmět: |
|
|
Adosh napsal: |
Prowařenej typ jak načítovat maturitu celej svaťák prohulit bongama a pár hodin si dělat výpisky z podkladů btw ten bong ráno ať nastartuje mozeček  |
Už máme všichni po matuře - Ale dík za tip, třeba příště  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: ne červen 29, 2008 7:35 pm Předmět: |
|
|
Studentici.. teda budoucí pozor. Ještě jedna věc, tu nezazněla. KAždý student má nárok na "KOLEJNÉ", ale... je to jen na první škole, kam se přihlásíte. Tedy přihlásím se na VUT i MUNI (v tomto pořadí - s denním rozdílem) a rozhodnu se pro MUNI -> konec možnosti získat kolejné.
Jde o hovadinu, ale dá se na to narazit a je to škoda lehce vydělaných penízek...
PS: přerušení studia je možné obvykle po pul roce - problém je v tom, že skoro nikde si první půlrok rozvrhy neskládáte sami a je téměř nereálné, aby Vám to sedlo tak, jak potřebujete pro studium na 2 vejškách... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: po červen 30, 2008 12:13 am Předmět: |
|
|
Gate keeper napsal: |
...aby Vám to sedlo tak, jak potřebujete pro studium na 2 vejškách... |
Hlavně když jedna bude v Praze a druhá v Brně že ... ))
Jinak u VUT-FIT by se o něco takového pokoušel jen vlastníhovzdělánívrah, nebo někdo, kdo má masivní zkušenosti s programováním a software-ovým průmyslem vůbec.
Pokud třeba někdo nemá valné zkušenosti s Linuxem, tak jen nad tím může strávit celé dva semestry, což je třeba můj případ  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vilgerius Strašidlo

|
Zaslal: po červen 30, 2008 8:34 am Předmět: |
|
|
Jestli jsem to pochopil správně... tak nestačí nastoupit na ČVUT a pokud to nebudeš zvládat, tak se na to vykašlat a příští rok nastoupit na MUNI/VUT? Nebo to fakt chceš zkusit zkombinovat rovnou? To mi přijde jako šílenství, tuplem pokud máš obě školy jako prezenční.
Edit: jakože já mám doma asi 4 indexy, ale souběžně jsem nikdy 2+ školy nestudoval... nejsem blázen jako moje sestra, která sice dodělala dvě školy, ale psychicky se z toho podle mě už nadosmrti nevyhrabe  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|