Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bohdy Lizardman

Založen: 04. 05. 2005 Příspěvky: 243 Bydliště: Brno-Boh(u)nice
|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 1:07 pm Předmět: Siemensy a Benq-Siemensy v záruce zdarma nikdo neopraví! |
|
|
Záruční listy k mobilním telefonům značky Siemens a Benq-Siemens jsou téměř k ničemu. Výrobce se potýká s existenčními problémy a servis přestal řádně fungovat. Za opravu se musí zaplatit a brzy už zřejmě také dojdou potřebné náhradní díly.
Siemens neoživen, ale umrtven
Když byl minulý rok v červnu ohlášen prodej krachující mobilní divize Siemensu tchajwanskému Benqu, většina veřejnosti očekávala vzkříšení produkce mobilních telefonů v Německu. A po představení nové značky Benq-Siemens už by se zdálo, že je nastartováno k podobně úspěšné budoucnosti, jako v případě spolčené značky Sony Ericsson. Ale chyba lávky, Benq nedokázal Siemens vymanit z krize a nově vzniklá společnost Benq Mobile je nyní v konkurzu (Benq Mobile je dceřinou firmou Benqu, zabývající se výrobou mobilních telefonů Benq-Siemens).
Ze strany Benq Mobile se zatím nedostává žádných oficiálních informací o dalším průběhu situace. Ale prognózy z různých stran se shodují. Benq Mobile se bude snažit německého břemene zbavit a dál bude vyrábět telefony už jen v Asii. Německým břemenem máme namysli zejména odboráře z německých výroben, které se Benq rozhodl zavřít. Samotný prodej hmotných statků „zděděných“ po Siemensu už by neměl být problém.
Postup Benqu je celkem logický. Koupí Siemensu získal solidní pozici na evropském trhu, známou značku a technologické know-how. Výroba v Německu se ale zřejmě ukázala oproti výrobě v Asii příliš drahá a nejefektivnějším řešením situace je přesun veškeré výroby do Asie. Zní to jednoduše, ale vše se pěkně komplikuje.
Benq Mobile je v konkurzu a několik tisíc německých zaměstnanců žije v nejistotě. A v nejistotě se nyní mohou cítit i majitelé telefonů Benq-Siemens nebo ještě starších Siemensů. Firma přestává fungovat a kromě samotné výroby se dostaly problémy už i na servis. Hlavní servisní středisko nepřijímá produkty k opravě, pravděpodobně z důvodu neproplácení záručních oprav ze strany výrobce.
Reklamace noční můrou
Problém servisu Benq-Siemensu není jen německou záležitostí, týká se teď i českých zákazníků. Benq-Siemens má v Česku dva servisní partnery – Britex CZ, s.r.o. a PPI-ETC, s.r.o. Oba dva oznámili v uplynulých dnech dalším servisům a prodejcům telefonů Benq-Siemens, že dočasně pozastavují veškeré záruční opravy mobilních telefonů a příslušenství značky Benq-Siemens na základě záručních listů z volné distribuce, tedy záručních listů s hlavičkou Benq-Siemens.
Oznámení firmy Britex CZ je dostupné na internetových stránkách, přepis tištěného oznámení od PPI-ETC předkládáme přímo zde:
Aktuální informace o způsobu řešení záručních oprav značky Benq-Siemens
Vzhledem k vyhlášení konkurzu řízení na společnost Benq-Siemens a s tím spojeného přerušení veškeré podpory našeho servisního střediska ze strany našeho smluvního partnera jsme nuceni Vám tímto oznámit, že ode dne 24.10.2006 dočasně pozastavujeme veškeré záruční opravy mobilních telefonů a příslušenství značky Benq-Siemens na základě záručních listů volné distribuce, tedy záručních listů společnosti Siemens a Benq-Siemens.
Z výše uvedených důvodů Vás tímto žádáme o nezasílání mobilních telefonů této značky z důvodu záručních oprav na naše servisní středisko, jelikož bychom byli nuceni Vaši zakázku vrátit zpět bez jakéhokoli servisního zásahu s vyúčtováním našich nákladů spojených s Vaši zakázkou. Chtěli bychom Vás tímto požádat o poskytnutí této informace Vašim dealerům a prodejcům.
Nezáruční opravy budeme dále provádět až do vyčerpání našich skladových zásob náhradních dílů od tohoto výrobce.
Zakázky obsahující mobilní telefon, či příslušenství výrobce Benq-Siemens, které jsou v tuto dobu již fyzicky na našem servisním středisku, budou v nejbližších termínech vráceny zpět na adresu zadavatele a bude přiloženo toto vyjádření.
V případě jakékoliv změny ve vývoji této politováníhodné situace Vás budeme informovat a jsme připraveni vést individuální obchodní jednání v případě návrhů postupů ze strany našich obchodních partnerů.
Prodejci jsou v pasti
Z výše uvedeného vyplývá, že servisním střediskům za záruční opravy telefonů Benq-Siemens nikdo neplatí a tak je jednoduše neprovádějí. Chcete-li telefon opravit, musíte zaplatit. Kromě finanční podpory ze strany Benq-Siemensu chybí zjevně i ta materiální, a tak nebude za nedlouho ani z čeho opravovat, protože náhradní díly budou chybět.
Běžný zákazník, který bude telefon značky Benq-Siemens v rámci záruky reklamovat, se ovšem nemusí placení poplatků za opravu bát. Je chráněn zákonem a pokud je reklamace oprávněná, musí ji prodejce telefonu přijmout a do třiceti dnů vyřídit. Prodejce se tak ocitne v pasti, protože mu nezbude nic jiného, než telefon na vlastní náklady opravit, nabídnout zákazníkovi zboží stejné kvality (po dohodě např. telefon jiné značky) nebo vrátit peníze. Kdo je vrátí jemu? To je otázka. Prodejci budou tlačit na distributory a české zastoupení značky, kteří se mohou pokusit získat náhradu škody od výrobce.
Jak je ve vyjádření firmy PPI-ETC uvedeno, problémové reklamace se týkají pouze telefonů se záručním listem Benq-Siemens. Telefony z nabídek mobilních operátorů jsou vybaveny záručním listem operátora a dá se tedy vydedukovat, že operátoři řeší problém tak, že záruční opravy či výměny telefonů hradí ze svého. Mají pak ostatně daleko větší moc k tomu, aby finanční vyrovnání od výrobce získali.
Siemens odchází s ostudou
Jeden z důvodu krachu mobilní divize Siemensu byly prý i nadměrné náklady na servis, z čehož se dá usuzovat, že mobily této značky do servisu míří docela často. Stávající problém by proto mohl mít závažné důsledky zejména pro malé prodejce mobilních telefonů. Ti se proto mohou při přijímání reklamací zdráhat, ale zákon zde jasně stojí za zákazníkem.
Co bude dál se značkou Benq-Siemens můžeme zatím jen odhadovat. V redakci MobilManie i myslíme, že po těchto událostech si značka Benq-Siemens značně uškodí a proto už Benq nebude dále využívat značky Siemens na svých telefonech a vyrábět bude pouze pod vlastním jménem, případně výrobu mobilů úplně zastaví. Likvidace zadlužené dceřiné společnosti Benq Mobile se dá od Benqu ostatně očekávat.
Mluví se i o tom na foru mobilmanie _________________ "Kouřím,tedy jsem"*zahodil vaťan a zmizel*
Bohdy-Adept Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 1:25 pm Předmět: |
|
|
cele som to necital.
Siemens S 65 mam.
a vobec sa nedivim ze krachuju. ono je to celkom fajn, aspon si tie ich kramy uz nikto nekupi....
neporovnatelne horsi telefon v takmer vsetkom, oproti nokii ktoru som mal prestym... _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Slave Mummy
Založen: 03. 07. 2004 Příspěvky: 108 Bydliště: SVK Bratislava
|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 1:58 pm Předmět: |
|
|
cital som a neviem neviem
mam siemens cxt65 a z opravy som ho dostal dva dni dozadu (som rad ze ho opravili bo som ho trosku dost zdemoloval a to v zaruke )
predaj pod benq bol takto planovany aj na zaciatku ze firma sa potrebuje presadit do europy (siemens mal podmienku ze ich logo tam musi zostat este isty cas po tom...)
odkial si to skopcil pls? bo zvazujem kupenie benq EF85 _________________ Adept guildy spolek |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bohdy Lizardman

|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 9:38 pm Předmět: |
|
|
Je to z www.mobilmania.cz
Podle mě Siemensy byli dobrý telefony...akorát neuměli vychytat Firmwary...ale z malej peníz pěknej telefon co uměl všecko . Ted nevím k jaké značce půjdu... Nokia fuj... sonáče ma pulka jenom protože je to v módě ...asi nějaký MDA _________________ "Kouřím,tedy jsem"*zahodil vaťan a zmizel*
Bohdy-Adept Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 9:57 pm Předmět: |
|
|
ja teda spokojny nejsom
je pravda, ze za podobnu nokiu by som si musel priplatit, ale je tam tolko chyb, ze konec.
ovladanie je nasilu spravene opacne ako u nokie, nejsu zjednotene cudliky (raz neco mazem / potvrdzujem jednym, potom druhym cudlikom...), hry su naprd (-> dost pri nich mobil mrzne), displej je pekny, ale stand-by (takmer bez volania ! ) mi vydrzi asi 4 dni...
plasty su nejake pozoruhodne meke (tak hlboke rihy som este v telefone nemal ) a tak dalej, a tak podobne...  _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bohdy Lizardman

|
Zaslal: pá říjen 27, 2006 10:57 pm Předmět: |
|
|
Njn je to věc názoru. Mě se todle taky nelibi,ale prostě ten dizajn,poměr ceny/výkon a dolaďování FW a ruzny patche...  _________________ "Kouřím,tedy jsem"*zahodil vaťan a zmizel*
Bohdy-Adept Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Llewelyn Malej drak
|
Zaslal: so říjen 28, 2006 8:24 am Předmět: |
|
|
mel jsem siemens a naprosta spokojenost, samozrejme jsem si poridil kabel a zaktualizoval fw, nahral patche, melodii, obrazky, hry, aplikace a spoustu dalsiho, ten mobil nemel chybu (MC60)
ted jsem si s tarifem poridil samsung x660 a je to utrpeni, vetsina nefunguje poradne jak ma, abych neco proved tak musim kliknout 4x vic jak u siemense, hodne naprd.
takze jsem zacal zastavat nazor, pokud mobila, tak siemense, nokii nebo SE
ale jestlize siemens prestava uznavat reklamace a konci, tak je to hodne skoda, firem co umeli udelat telefon bylo malo _________________ Llewelyn- přítel ve zbrani
Mám vytvarované tělo! Kulatá je také tvar. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pajadin Wyrm

Založen: 28. 01. 2004 Příspěvky: 2083 Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)
|
Zaslal: so říjen 28, 2006 11:35 am Předmět: |
|
|
Jak píše Bohdy, Sie mělo hodně lidí rádo právě kvůli tomu, že to nebyl jen hloupej telefon, ale člověk si s tím mohl udělat cokoliv, předělat, ale taky pěkně podělat :o) A asi díky otevřenosti firmwaru taky doplatil na to, že to tolik padalo, což ale zase chytrý uživatel dokáže přes kabel za chvilku spravit :o) Bohužel většina uživatelů je jen normálních, volání, SMS, takže si stěžují a stěžují :o)
Každopádně je smutný, že taková firma jako je Siemens si neumí zaplatit bandu schopných lidí, co by pořádně vychytaly firmware, to je divný :o(
Jinak teda celá rodina máme Siemensy, já už měl asi 4 a nikdy žádnej problém, když teda pominu vykoupání a tak :o) Ale jelikož benq nemám rád, už jen pro to, že maj fw totálně příšernej :o( _________________ Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: so říjen 28, 2006 10:09 pm Předmět: |
|
|
Dodneška mi tady leží Siemens MT50 a i když už je dědou, funguje bez problému.
Dneska ale používám Nokii 6310i a lepší telefon jsem v ruce ještě neměl a asi ani mít nebudu. Skvělý nadčasový telefonek. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 12:44 am Předmět: |
|
|
No, ja uz jsem si z telefonku taky zkusil celkem dost znacek. Zacalo to C35 aneb tehdejsi nesmrtelna klasika, ktera mela ale obrovskou spoutu much, z nadcasovyho hlediska primo masarek (samozrejme v te dobe jsem ho povazoval za klenot). Pak jsem na chvili vlastni vinou musel "downgradenout" na cihlicku od motoroly, nasledoval klasickej nahrobek od Nokie v podobe 6230/6310i (kterej mam jako drzak na Odepis doted:) ) a pak dlouho nic ... A posledni skoro 2 roky uz mam N70 v kombinaci se ziletkou od M. Znam celkem i nejake eriky, ale jak je opravdu rozdil v komfortu mezi ostatnima znackama a Nokii, tak je snad jeste vetsi rozdil mezi klasikou a phonem se Symbianem. Rozhodne muzu jenom doporucit, snad jedinej nesvar je tak minutovy "bootovani" nez telefon nabehne, ale kdo nevypina, neresi. _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|