Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: ne červenec 23, 2006 11:33 pm Předmět: Nová mapa - zasekávací efekt |
|
|
Nová (opravená) mapa, která byla teď někdy na server nahraná přinesla kromě jiného i odstranění "zasekávacího efektu" o kořeny apod.
Bohužel, nevím proč, ale mě tu ten "zasekávací efekt" zůstal. Udělal jsem snad už vše proto, aby mi taky zmizel - updatoval jsem už několikrát, stahoval jsem nejrůznější soubory z některých linků, přeinstaloval jsem UO, nainstaloval jsem UO z jiné instalace kdesi stažené...nic nezabralo. Pořád mě všechno vrací tak jako to vracelo dřív.
Chtěl bych se tedy zeptat:
Vám to všem funguje? Pokud je tu někdo koho to taky pořád vrací jako před opravou mapy, podařilo se vám to nějak vyřešit? V čem může být problém? _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cpt.Rookie Gazer

Založen: 27. 03. 2005 Příspěvky: 272 Bydliště: Cech řemeslníků / Nujel'm (Brno)
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 6:04 am Předmět: |
|
|
Verze UO? Používám Renesanci a neměl jsem problém.
Pokud nepomohlo updatování, zkusil bych jako možnou alternativu ruční úpravu souboru Tiledata.mul a nastavení objektů, které "vrací" na neprostupné. Stejně tak jsem to delal, když ještě nebyly tyhle tiledata na serveru. _________________ Zmatený a roztržitý paladin, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lavaron Malej drak
Založen: 03. 12. 2003 Příspěvky: 754 Bydliště: BUcaneers Den
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 6:56 am Předmět: |
|
|
to se melo nejak zmenit? jeste to radci testnu, ale mam pocit, ze me se to neopravilo
edit: tak nevim jak doma, ale v praci se to opravdu stalo nepruchozim a nevracecim  _________________ ------------------------------------------------------
Wandering Healer, zesnuly clen Spolku
Na zivote miluju jeho rozmanitost, kazdy den me nastve nekdo jiny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: po červenec 24, 2006 10:56 am Předmět: |
|
|
Cpt.Rookie napsal: |
Pokud nepomohlo updatování, zkusil bych jako možnou alternativu ruční úpravu souboru Tiledata.mul a nastavení objektů, které "vrací" na neprostupné. Stejně tak jsem to delal, když ještě nebyly tyhle tiledata na serveru. |
Jakým programem se tohle dělá? _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 12:04 pm Předmět: |
|
|
sku pustit update znova.
ked som bezal k maze, tak som sa o kamienky a brambles nezasekaval. ale o nejaky uplne iny nestandardny kusok (tusim na ileneshare) ano. _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 1:22 pm Předmět: |
|
|
Taky mě to sekalo, upravený Tiledata.mul a šlape to vpohodě, Hellíku, můžu ti ten soubor poslat, ale je to myslim i s pařezama a taky specielně označenýma místama, která i přes nastavení neprůchodnosti sekaly ( je to označený takovym minipf efektem ) _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: po červenec 24, 2006 3:17 pm Předmět: |
|
|
Díky, pařezy nechci. Stačí když mi písnete skrz jakej program se to dělá. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 3:44 pm Předmět: |
|
|
Nevim, zjistim  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cpt.Rookie Gazer

Založen: 27. 03. 2005 Příspěvky: 272 Bydliště: Cech řemeslníků / Nujel'm (Brno)
|
Zaslal: po červenec 24, 2006 4:21 pm Předmět: |
|
|
Osobně se mi osvědčil Paradise Static Art Editor. Ke stažení na http://ultima.lonet.cz/download.php
K nastavení - stačí rozbalit do složky ultimy. Poté editovat soubor fileloc.cfg a napsat tam cesty k souborům Ultimy.
Spustit, program, zmáčknout tlačítko GO.
Ve hře si pomocí příkazu yoka ,infotile na daný objekt (pozor, někdy je dost těžké se trefit) zjistit jeho id - je to to první číslo (kupříkladu jeden druh kaktusu je 3366). To napsat do kolonky "goto number", enter, a v menu vedle zaškrtnou check-box "Block". Poté tlačítko save a mělo by to být.
Funguje to tuším i při zapnuté ultimě, ale spíš bych doporučil si veškeré pružící objekty zapsat do texťáku a přepisovat flagy až při vypnuté ultimě.
edit:
Předtím jsem používal ještě program TildataEditor (ke stažení tamtéž) ale ten mi nyní nějak odmítal načíst tiledata. Kromě toho je celkem dost náchylný na padání. _________________ Zmatený a roztržitý paladin, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: po červenec 24, 2006 4:45 pm Předmět: |
|
|
Díky moc.
Bohužel se ale stalo to co jsem čekal - ty daný itemy jsou nastavený správně a mají "block" zaškrtnuto, takže by mě to teoreticky vracet nemělo. Ale vrací. Problém musí být v něčem jiném. Bohužel už mě fakt nenapadá v čem :o(. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|