Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: po duben 17, 2006 8:30 pm Předmět: |
|
|
ad. online hraní - XBox Live + "kancelářská šunka" na UO.  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: po duben 17, 2006 9:17 pm Předmět: |
|
|
Ursus napsal: |
Na velmi podobné konfiguraci mi Doom3 běhal svižně i při maximálních detailech -> pohrát si s ovladači a nastavením.
|
co to znamena podobna?
ovladace catalyst bud 5.6 alebo 5.10 (bez tych uzasnych control panelov), procak pretoceny na tych zhruba 2000-2100mhz.
jedine v com by mohol byt problem, ze sa Doom / quake nezhodol prave s tou mojou configuraciou.... pretoze narocnejsie hry hravam a vsetko mi behalo lepsie nez toto...
Aj Oblivion mi bezi lepsie a krajsie  _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: po duben 17, 2006 9:26 pm Předmět: |
|
|
Sempron 2300+
512 MB DDRAM
nForce 2
ATI Radeon 9600 PRO (Catalyst 5.11, ATI Tray Tools) _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Menon Spider King

|
Zaslal: út duben 18, 2006 10:15 am Předmět: |
|
|
AMD Athlon 2500+ (2.2 Mhz)
512 + 512MB (dual)
nForce2
GeForce 5650 (FX či MX nejako mi to vypadlo)
A Oblivion sa mi smeje do tváre, nemyslím, že by mi to šlo a slideshow si pustím ako šetrič aj keď je pravda, že s grafikou som sa nehral a mám celkom vysoké teploty MB, Gr i procesoru.
Doom ani HL2 som neskúšal... Asi tak urobím treba sa odreagovať... _________________ Čo bolo, bolo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Stillwater Velkej Drak

Založen: 16. 09. 2005 Příspěvky: 1103 Bydliště: The WatchTower of Britain - !!!
|
Zaslal: út duben 18, 2006 2:27 pm Předmět: |
|
|
Mno, co se tyka LCD tak bych urcite investoval do neceho s PVA, doma mam 19" Eizo S1910 a pokud ti nevadi ta mirne vyssi investice na zacatku tak je to podle me nejlepsi co se da sehnat. Obraz mi subjektivne prijde o dost lepsi nez konkurence (gamut, jas, kontrast) + dalsi vychytavky v podobě zvlast nastaveni pro kazdou aplikaci (i cast obrazovky - napr. pustis Photoshop, prenastavi se ti gama korekce, jas, kontrast na plno, pustis prohlizec, zase se to stahne at to nenamaha oci) Vsechno samozrejme nastavitelne z PC pres USB kabel. 5 let zaruka + 0vadnych pixelu (2sub). Kupoval jsem ho v tom shopu na palmovce a jsem s nim zatim moc spokojenej. Ostatne ne nadarmo se rika jednou Eizo, porad Eizo:))
Kupovat LCD bez DVI taky povazuju za krok zpet, ale pokud si das praci s vyladenim klasiky tak vyslednej obraz je stejnej.
Na kolejich (ted uz v byte) jsem potreboval zase jinej kousek. Nezalezelo mi na spotrebe a velikosti, jen trosku na cene, tak jsem koupil refurbished kousek (www.boxed.cz) Mam 21" uplne plochej poloprofi model (vnitrek Sony, venek Dell) za cenu kolem 4K s rocni zarukou. (Jedna se o monitory, ktery byly koupeny do firem na leasing ale z nejakyho duvodu ho nebylo mozne dodrzet (upgrade baLCD, fin. problemy) tak se monitory vrati zpet firmam, ty je zkontrolujou, vymeni soucastky a prodavaji se dal jako refurbished, temer nove.)
edit: AOC, ADI, Hjundaj ... ruce pryc a vyhnout se obloukem. Fakt to nestoji za to. Meli je spolubydlove ve snaze usetrit, ale brzo zjistili, ze ten obraz nebyl moc peknej ani na zacatku, natoz tak po pul ruce. _________________ Smrt nad Zlato!!!
Stillwater, necromancer, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: út duben 18, 2006 3:30 pm Předmět: |
|
|
Beztak strasne moc, asi uplne nejvic, dela poradne graficka karta. Procesor, co si budem povidat, je sakra rychlej na vsechny vypocty co hra potrebuje, ale pokud ma jeste tahnout grafiku, tak potom se zacina FPS sakra snizovat.
Co je horsi - spousta lidi nevi, co si pod cislem za nazvem graficke karty predstavit... Nekdo si mysli, ze cim vetsi cislo, tim lepsi, nekdo (a to je hodne mylna predstava, kterou i ja jsem trpel dost dlouho) si mysli, ze u graficke karty zalezi na jeji pameti (128,256...) a nekdo si zase mysli, ze jde predevsim o znacku.
Vsechno tohle jsou omyly. Jiste - znacka ledacos napovi, ale neni dulezita. I velikost pameti je v nejake mire znat na vykonu, a i to cisilko ma jistou dulezitost ( i kdyz v posledni dobe se mi zda ze je pouze orientacni - asi jako cislo domu v ulici vam nic nerekne o tom, jak drahy dum tam stoji )
Takze pred nakupem jakehokoli PC bych se podival na to, jaky typ slotu graficke karty pujde dat do zakladovky, v dnesni dobe bych se podival i na RAMky, zda tam pujdou nove typy a procesor samotny bych neresil vubec.
Ale hlavne a to na PRVNIM miste u cloveka, ktery chce hrat (a nejakou dobu) FPS strilecky (nebo pro pametniky Doomovky) je dulezite zjistit si co nejvic o graficke karte. A ani cena neni nejlepsim voditkem, protoze nekde se (stejne jako u obleceni a bot) nekouka na kvalitu ale na znacku.
Projit si par testu a zjistit si treba u ruznych typu her, jak ktera graficka karta obstala a az podle toho ji nakoupit. Reknu to jednoduse, driv se koukalo na rychlost CPU jako na prvni meritko PC. Dneska bych nekoukal ani na CPU, protoze je neskutecne rychle na vsechny aplikace, ani na velikost RAM (pokud je to 1GB+) a na zvukovku take ne. Prvni na rade je zakladovka + grafarna (a moznost dalsiho meneni grafarny bez nutnosti menit i MB), potom disk (aby veskera rychlost sestavy nekoncila u komunikace s (sice velkym, ale neskutecne pomalym) HDD a nakonec vsechno ostatni
Pokud se pletu, klidne mi napiste v cem, koneckoncu nejsem Zlata stranka, abych vedel vsechno  _________________ Retromancer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

|
Zaslal: út duben 18, 2006 5:35 pm Předmět: |
|
|
Obecně, co se týče grafických karet, tak pokud GeForce, tak od firmy Gainward - dražší, ale sakra kvalitnější.
Jinak to, co napsal Retromancer, mohu podepsat.  _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zizinek Mirror Spider

Založen: 16. 06. 2005 Příspěvky: 469 Bydliště: Jhelom byt č.3 spolu s Bohdym (Brno)
|
Zaslal: út duben 18, 2006 5:52 pm Předmět: |
|
|
Já mám Radeonku 9600 a jsem s ní spokojen a pokud neděláš nějakou 3D grafiku, tak ji doporučuji... _________________ Zizinek, Paladin
Člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: út duben 18, 2006 6:46 pm Předmět: |
|
|
teraz by som uz 9600 kupoval ako ekonomicke riesenie.
v drtivej vacsine pripadov ma brzdi ona (napriek tomu ze mam len 512mb ram)
asi kecam, ale velkost ramky ma vplyv na max rozlisko, nie? tj ak ma karta more ramky, ale naprd core, tak s vypnutymi efektami (tj shaders, tienovanie, AF, FSAA...) by to malo obstojne behat aj vo vyssom rozlisku.
naopak dobre core a malo ramky utiehne more efektov ale len v "nizsom" rozlisku.
tj opravte ma. je mi jasne ze to nieje tak jednoduche (jasne taktovacie frekvencie, pipelines...) ale zhruba _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: út duben 18, 2006 10:06 pm Předmět: |
|
|
Odhaduju, ze pokud nema karta dost ramky posila ta data do RAMky - ale vzhledem k tomu, ze v grafarne nezustavaji zadne dlouhobe informace, tak tech 128MB na jeden snimek vpohode staci Spis bych videl zadrhel v celkove rychloti karty. Ale tady uz se hejbu na tenkym ledu, nejsem zadnej hardwarovej technic panasonic
Proste dneska je nejdulezitejsi spravna volba grafarny, a bacha na sufixy (SE,Pro,xt) protoze mezi jednotlivejma typama je sakra obrovskej rozdil
Takze SE nikdy nekupovat - alespon u Radeonu! _________________ Retromancer |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|