Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: so květen 01, 2004 9:28 pm Předmět: Jak se chová liche? |
|
|
Tenhle topic je vysvětlení Gatemu, které mu dlužím z výpravičky pro NB runu, ale přišlo mi to zajímavé a tak to píšu sem.
V poslední době jsem studoval, jak se chová liche (tentokráte ten nepřátelský). Hlavně jsem se zajímal o to, jak si vybírá svůj cíl. Vedl mě k tomu poznatek, že si ho vybírá. Došel jsem k několika závěrům:
Licha, stejně jako toho vyvolaného, upoutá přikládání bandáží nebo zakouzlení podpůrného kouzla.
Licha upoutá útok na něj, který mu způsobí zranění.
Liche si vybírá cíl (není-li upoután) z cílů okolo sebe a to do vzdálenosti asi čtyř nebo pěti políček.
Liche si za cíl raději vybírá summony, není-li upoután. Čím pomaleji se summon pohybuje, a čím více životů má, respektive čím větší je to "tank", tím více licha upoutává.
A co z toho plyne? Že jsem začal kouzlit mumii do vzdálenosti čtyř políček od licha, což velmi často upoutá jeho pozornost natolik, že jde do mojí mumijky a ostatní do něj mohou v klídku mlátit. Ostatní summoni tolik nezabírali.
Samozřejmě upozorňuji, že jde o mé soukromé pozorování a pravidla jsem si víceméně z pozorování domyslel a proto můžou být chybná. V každém případě to ale dost častu funguje.
Takže proto ta mumie. Vím že na licha "summony NE". _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wolf Despise Mage

|
Zaslal: ne květen 02, 2004 2:06 am Předmět: Re: Jak se chová liche? |
|
|
Hellmaster napsal: |
Tenhle topic je vysvětlení Gatemu, které mu dlužím z výpravičky pro NB runu, ale přišlo mi to zajímavé a tak to píšu sem.
V poslední době jsem studoval, jak se chová liche (tentokráte ten nepřátelský). Hlavně jsem se zajímal o to, jak si vybírá svůj cíl. Vedl mě k tomu poznatek, že si ho vybírá. Došel jsem k několika závěrům:
Licha, stejně jako toho vyvolaného, upoutá přikládání bandáží nebo zakouzlení podpůrného kouzla.
Licha upoutá útok na něj, který mu způsobí zranění.
Liche si vybírá cíl (není-li upoután) z cílů okolo sebe a to do vzdálenosti asi čtyř nebo pěti políček.
Liche si za cíl raději vybírá summony, není-li upoután. Čím pomaleji se summon pohybuje, a čím více životů má, respektive čím větší je to "tank", tím více licha upoutává.
A co z toho plyne? Že jsem začal kouzlit mumii do vzdálenosti čtyř políček od licha, což velmi často upoutá jeho pozornost natolik, že jde do mojí mumijky a ostatní do něj mohou v klídku mlátit. Ostatní summoni tolik nezabírali.
Samozřejmě upozorňuji, že jde o mé soukromé pozorování a pravidla jsem si víceméně z pozorování domyslel a proto můžou být chybná. V každém případě to ale dost častu funguje.
Takže proto ta mumie. Vím že na licha "summony NE". |
*s naprostým údivem si začal zkoumat svoji sekerku*
Všiml jsem si, že když se do majitele zbraně dostane jistá esence, známá mezi širokou veřejností jako víno, zbraň velmi často vůbec zacílit nedokáže...
A teď vážně. Helle, máš můj obdiv... _________________ podepsán:
Wolf (paladin, Člen Spolku a bývalý Pán rekrutů)
IN VINO VERITAS - VE VÍNĚ JE PRAVDA |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Trakat Mummy

Založen: 30. 04. 2004 Příspěvky: 101 Bydliště: Nalestena zbroj
|
Zaslal: ne květen 02, 2004 1:55 pm Předmět: |
|
|
Velmi zajimava studie trochu jsem ji overoval a potvrdila se mi. Diky Ti za pomoc v boji proti nemrtvym....  _________________ Trakat [CoNT] ...... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Retromancer Mirror Spider

Založen: 17. 11. 2003 Příspěvky: 473 Bydliště: Domek v pustine...
|
Zaslal: ne květen 02, 2004 2:06 pm Předmět: |
|
|
Lich nema rad sumiky a taktika s hozenym sumikem je fajn a pouzivame ji take. Skorp, mumka - vynikajici je i clerduv pomelaj sumik (angel spirit - edited by Vilgerius). Pozor ale na to vysavani... _________________ Retromancer
Naposledy upravil Retromancer dne st květen 05, 2004 1:37 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: ne květen 02, 2004 2:42 pm Předmět: |
|
|
Retromancer napsal: |
Lich nema rad sumiky a taktika s hozenymsumikem je fajn a pouzivame ji take. Skorp, mumka - vynikajici je i clerduv pomelaj sumik (angel spirit - edited by Vilgerius). Pozor ale na to vysavani... |
On ten liche je asi i přes sílu jeho mindblastu docela pako a nezvládá složitější myšlenkové pochody:
"Umím útokem vysávat summony a je to pro mě výhoda => jakmile uvidím summona musím na něj útočit."
Ale zároveň:
"Jsem velmi silný čaroděj a slabý válečník => budu-li ně někoho útočit, použiji raději kouzla než hrubou sílu."
Bohužel už mu nejde dát si to dohromady tak, aby to pasovalo... _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Wolf Despise Mage

|
Zaslal: ne květen 02, 2004 11:15 pm Předmět: |
|
|
Nechceš to spojit s Příručkou pro nekromanty
jako rozšířené vydání? _________________ podepsán:
Wolf (paladin, Člen Spolku a bývalý Pán rekrutů)
IN VINO VERITAS - VE VÍNĚ JE PRAVDA |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Necrostan Kyklop

Založen: 02. 03. 2004 Příspěvky: 655 Bydliště: Momentalne potulny chodec . . .
|
Zaslal: po květen 03, 2004 11:49 am Předmět: |
|
|
To by nebylo urcite naskodu prihodit to k prirucce.
*Hluboky smich byl slyset do daleka ztracejic se ve tme* _________________ *Sedi ve Spolku s knihou v ruce studujíc nové věci*
Zalezi na cloveku jaky smer cesty si vybere. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gate keeper Phoenix
|
Zaslal: po květen 03, 2004 4:20 pm Předmět: |
|
|
nooo, nejsem si jist, jestli se lich ( ostatni zrouti sumu )choval jinak nez ostani carodejove
* vzpomina *
Ja pokazde hodim do urcite vzdalenosti od silneho monstra suma.. i kdyz ostani bojuji. Sum velmi casto upota nejsilnejsi kouzla( KVF ) a tak odlehci ostatnim. Mozna ze Viper je timto lepe vyuzit, nez pri utoku.. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hellmaster Lord Death

|
Zaslal: po květen 03, 2004 5:28 pm Předmět: |
|
|
Wolf napsal: |
Nechceš to spojit s Příručkou pro nekromanty
jako rozšířené vydání? |
Nevím. Přeci jen je to "vychytávka" a je zábava na ní přicházet. Myslím, že bude lepší když to zůstane jen tady na fóru. _________________ Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sharlon Emir Nightmare

Založen: 12. 02. 2004 Příspěvky: 984 Bydliště: Místo věčného odpočinku
|
Zaslal: út květen 04, 2004 7:32 pm Předmět: |
|
|
Na "odlakani pozornosti" je preci jen na miste uzit neceho opravdu pomaleho, tedy u magu Skorpion a u nas necru asi Mumii, jinak riskujeme o neco vetsi sanci toho, ze se sum na dotycneho liche rozbehne a bude pohlcen  _________________
Smrt je jediná životní jistota!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|