Bereg Sunrise Titán

Založen: 19. 11. 2003 Příspěvky: 1594 Bydliště: Wild of Northern Territory
|
Zaslal: ne červen 19, 2005 8:52 pm Předmět: Zpráva a dárek od cizince |
|
|
Dnes v podvečerní hodinu došla k domu našemu žena, která doručila pytlík s dvěmu měděnými pukázkami v hodnotě 100 000 zlatých. Byl přiložen vzkaz:
K uším mým doletěla z dálek zrpáva, jež zajímavostí mou zburcovala srdce mé, casem jiuž velmi okoralé a donutila hlavu k činu. zprávou touto bylo oznámení, že společenství lidí, které z důvodů Vám neznámých a nehodných vysvětlování v patronsti vedu, ocitlo se na pokraji choulostivé a nedobré situace. Jak jeden moudrý přítel můj říká "Peníze jsou pravou bouří, jež mlýnská kola temného světa tohoto pohání." Nezlobím se na něj a doufám, že ani vy na něj nezanevřete jako na chlapa sprostého a peněz chtivého. Let mnoho prožil on, světa znalý též jest a bylo by špatné ho pro jeho pohled na soukolí světa zatracovat. V leččems pravdu mát tento stařík. Proč probral jsem truhly své, z bedýnek malých rozměry svými, avšak cenou obrovskými vybral jsem malou pozornost pro vás. Jistě se ptáte, proč skrývám tvář svou za mlžným oparem nevědomosti a proč kradu se k domu vašemu jako ten nejsprostší zloděj. Nemohu, nesmím na tyto otázky vaše odpovědět. jediné co po vás opovažuji se žádat, jest maličká poznámka o daru mém na nástěnce vaší. A snad se i jendou stane, že *zbytek dopisu je nečitelný, rozmočen slanou vodou jakousi*
Neznámý dárce |
|