Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Tresty
Jdi na stránku 1, 2  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frantisek
Elder Daemon

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 5:07 pm    Předmět: Tresty Odpovědět s citátem

Přátelé, mám jednu vec, kterou bych vám rád zdělil.
Byl jsem přizván, abych sobotu 13.3 pomohl jedne nejmenovane Guilde v postupu dungeonem Fire. Jelikoz nam z minule vypravy zbylo par regu, tak jsem souhlasil. Předpokládaný sraz byl stanoven na 7:00 ráno. Měl jsem čas pouze do 9:15, pak jsem musel končit a jít na vlak.
Co se však nestalo. Někteří hráči se přihlásili na sedmou, ale spousta chodila jak trousící se hrách z pytle. Navíc většinou opozdilci nebyli vybaveni. Ja jsem vše trpělivě sledoval a snažil jsem se poučit z jejich chyb. Odchod se pořád oddaloval, až nakonec nemělo v 8:53 dále čekat a šel jsem se balit. Ze svých zdrojů vím, že výprava vyšla neco po 2hodinach a 9 minutach. Když mě však jedna osubka oznamila (smskou), že v 11:38 se všichni odlogovali na hrbitově, protože jim chyběl pořád jeden klíč. Tak jsem šel vážně dokolen.
Pokračování bylo přeloženo na neděli ráno. O tom by vám mohl popovídat něco Gate, kteý jim přiběhl na pomoc a když mi popisoval osobně zážitky s vyděšeným pohledem, uvědomil jsem si jak krásně jsme tenkráte šli my.
Co mě však u věčného čekání na opozdilce napadlo....
V tomto Fire dungeonu bych chtěl zavést psané pravidlo, a to pravidlo trestů. Každý si totíž u nich chodil s naprostým klidem kdy se mu zlíbilo a nevadilo mu, že někteří na něj čekají třeba přes hodinu.
Proto jsem přemýšlel, jak potrestat opozdilce a lehkomyslníky.
Jediným pořádným trestem, který každého zabolí je sáhnutí na majetek. Proto bych chtěl zavést asi toto:
Pokud bude stanoveno, že se ve Fire dungeonu vychází v čase T. Tak tam budou všichni připraveni stát v plné zbroji a se vším co budou potřebovat ke svému boji a přežití.
Každých započatých 5 minut potřebných pro vybavení některého jednotlivce po vypršení času T, bude potrestáno odebráním nějaké námi dohodnuté sumy, která bude dána na konto našeho Spolku.
Samozdřejmě, každému se může stát něco nepředvídatelného, ale kdo bude předem vědět, že se opozdí, uvědomí nás tak na forum ve fomě omluvy, kde si určí dobu o kterou přijde později. Vedení se rozhodne, zda tato doba je příliš veklá na čekání a nebo snesitelná. Pokud bude snesitelná a budeme čekat a dotyčný se přesto opozdí o sebou udávanou dobu, tak bude trest za čekání odpočítáván od odplynutí jeho stanovené lhůty.

Snad je to všechno, co jsem tak chtěl. Také věřím, že pro nás by mohly být tyto věci nezajimavé, protože držíme pospolu a nechceme nechat někoho zbytečně čekat. Přesto jsem uznal za vhodné, že by se mohlo toto zavést jako zastrašující příklad, který bude respektován a který vám dodá pocit důležitosti času odchodu.
Jde také o to, že každý z vás nerad čeká na některého opozdilce. Upadá tak bojová morálka, začínají pochyby o veliteli a to je špatné.
Rád bych abyste se vyjádřili. Je to nápad, který je hoden větší pozornosti a který by mohl být po dohodnutých úpravách zaznamenán do Kodexu k sekci výpravy(nebo tam nekam)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Aurora de la Muerte
Harpy

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No pokud muzu rict svuj nazor tak je to blbost, proste na kdy je vyprava naplanovana v tolik se vyrazi. To ze sou nektere gildy neschopne to dodrzet je jejich problem a ja bych s nima na vypravu nesel. Minule i Aurora byla mezi opozdilci ale pardon ja se muzu kvuli hnusnym poplatkum za telefon logovat az po 18:00 takze pak potrebuju jeste tak 5 minut ne psychyckou a materialni pripravu. No proste kdo nedorazi jeho problem at si to de sam... minule nas bylo az zbytecne moc takze chybet nebude.
Frantisek
Elder Daemon

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

samozdrejme, ze muzes rict svuj nazor. Ci spise to ocekavam i od dalsich, at uz je nazor jakykoliv. Od toho to tu diskutujeme *usmal se*

Pokud jde o tvuj problemek pred 18:00. Staci o tom napsat do fora a vsichni budeme vedet ze mas zpozdeni a budeme to akceptovat. Spis si kazdy ze strachu kvuli trestu bude hlidat svuj cas a bude sledovat pozorne deni okolo Fire. Vsichni by tak vedeli o kazdem, ale je to muj nazor.
Aurora de la Muerte
Harpy

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 8:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No abch to uvedl na pravou miru, myslenka je takova ze trestani pozdnich prichodu nas od zpozdeneho zacatku vypravy nezachrani, coz by mel byt ucel.
Petko
Lizardman

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kto nepride do stanoveneho casu zostava doma a hotovo. Alebo mozme pockat este 10minut a ak sa nedostavi ma proste smolu.
Wolf
Despise Mage

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj názor je takovej:
Je to mírně krutý, ale docela pochopitelný a účelný.
Taky by se mělo stanovit, že na výpravy se chodí
po 18. hodině, třeba 18,15 nebo tak nějak.

Jen mi vrtá hlavou, co si o tom budou myslet ostatní.
*už slyší hlášky typu: Hehe, Spolek, to jsou
ti co se musejí pokutovat za pozdní příchody
aby se vůbec sešli...*

Myslím si že za hloupý pozdní příchod stačí
dotyčného pořádně pokárat před publikem Very Happy .
Příště si to snad rozmyslí, když ne, tak bude opovrhován
jako nespolehlivý člověk. Nic víc, nic míň...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Gate keeper
Phoenix

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aurora de la Muerte napsal:
No pokud muzu rict svuj nazor tak je to blbost, proste na kdy je vyprava naplanovana v tolik se vyrazi. To ze sou nektere gildy neschopne to dodrzet je jejich problem a ja bych s nima na vypravu nesel. Minule i Aurora byla mezi opozdilci ale pardon ja se muzu kvuli hnusnym poplatkum za telefon logovat az po 18:00 takze pak potrebuju jeste tak 5 minut ne psychyckou a materialni pripravu. No proste kdo nedorazi jeho problem at si to de sam... minule nas bylo az zbytecne moc takze chybet nebude.

Ano nikdo nechtel abyste se logovali pred 18 00, ale chteli jsme, abys te se pripravili uz den predem!!! to by bylo uplne idealni. pak nevadi ze prijdete 5 minut pozde, proste 5 minut a jde se. Ale predstava, ze se v 18 00 pripojite 4 a nikdo nic nema.. nebo neco nema je opravdu ZDRCUJICI. Proto tohle opatreni...... Cool
Aurora de la Muerte
Harpy

PříspěvekZaslal: po březen 15, 2004 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok jen podotknu, ze Aurorka uz ready byla, jen dostala nove brneni a mela slibenou kusi kterou bylo treba jen vyzvednout (ja jen aby to nevypadalo, ze ja sem tady jen nespolehlivej Smile)
Jinak souhlasim s tou rezervou asi 15 minut do kterejch kdo nedorazi -nikam nejde a poplatky nejsou nutny..
Lenka Hrubá
Titán

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2004 1:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj nazor je, ze mozna jsou ty poplatky jako trest lepsi.
Nekdy muze byt trest, ze dotycny zkratka nikam nepujde, az zbytecne oslabujici pro skupinu jako celek. Stane se, ze se opozdi klerik ci mag a co pak? Nekdy by to mohl byt risk, ted nemluvim jen o Fire. No, asi tak nejak Wink...
Shadow
Orc

PříspěvekZaslal: út březen 16, 2004 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže asi takto. Pokud bude dostatek členů, výprava odchází, opozdilec má smůlu.Bude mu zanechán vzkaz na KK. Budeli málo členů, dostane pokárání. Bude-li se to opakovat i při další výpravě, bude nemilosrdně potrestán prospěšnými pracemi ve prospěch Spolku (úklid apod...). Další trest už bude finanční a adresován do truhel Spolku.Omluvenky předem na KK komukoliv z výpravy jsou polehčující okolností.

Nějaké otázky a připomínky? Twisted Evil Twisted Evil

stárnoucí vampír Spolku
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: