Aerial Skeleton

|
Zaslal: so prosinec 20, 2003 2:03 am Předmět: Lidé jsou nemocní |
|
|
"Lidé jsou nemocní."
*smutní*
"Je to zvláštní. Po příchodu na tento svět jsem přečetla mnoho knih. Mezi nimi i nejrůznější knihy o chorobách a nemocích. Musím ale říci, že o této nikde nebyla ani zmínka. Přestože je psychického charakteru, je částečně nakažlivá. Nakažený subjekt vykazuje podobné příznaky jako nositel, avšak narozdíl od nositele se z nemoci rychle vzpamatuje a uzdraví. Zajímavým poznatkem také je, že někteří obyvatelé vašeho světa jsou proti této nemoci téměř imunní, několik vyvolených jí odolává absolutně. Nicméně nenašla jsem jediný znak, který by tyto lidi spojoval...
Příznaků nemoci je opravdu mnoho a dají se popisovat v různých hloubkách. Zde zmíním jen několik z nich, abyste si dokázali sami udělat představu o strašlivosti nákazy."
"Jedním z příznaků je podivuhodné rozdělení osobnosti. Postižený člověk trpí utkvělou představou, že je jen "Svojí druhou postavou". Po hlubší rozmluvě se subjektem jsem zjistila že věří, že je jakousi vyšší mocností, která ovládá mysl několika lidí, mezi nimi i sebe. Podrobila jsem tedy zkoumání i tyto jiné osoby a zjistila, že taktéž trpí stejnou chorobou a nejenom to! Mutace jejich viru je totožná.
Dalším příznakem jsou halucinace, v jejichž důsledku nakažený nesmyslně blábolá. Jakoby virus nějakým způsobem napadal mozek člověka. V důsledku toho se pak u nakažených lidí objevují halucinace a zkreslené vidění světa. Za následek to má pak to, že je člověku někdy opravdu velmi obtížné porozumět, protože používá směsici nejrůznějších slov, kterými se snaží popsat svět který vidí a nejenom to. Jakoby se nám snažili tímto zdánlivě nesmyslným žvatláním něco říci. Pokusila jsem se tedy sestavit jakousi kostru slovníku, o kterém doufám, že nám v budoucnu pomůže porozumět jazyku, kterým spolu nakažení komunikují. Nemocní lidé také často mluví o svých vlastnostech v podivuhodných hodnotách.
V důsledku psychické poruchy způsobené nákazou ztrácejí někteří nakažení veškeré zábrany a nedělá jim nejmenší problémy prohánět se po světě bez šatů, někteří jsou ochotni se takto vypravit i do boje.
U zdánlivě zdravého člověka se však může choroba projevovat i jinak. Subjekt stál nehybně na Trinsickém tržišti a slepě koukal do prázdna. Když jsem k němu přistoupila a slušně pozdravila, vůbec nereagoval. Skoro to vypadalo, jako by byl v nějakém transu a nevšímal si dění okolo sebe. Nechtěla jsem ho rušit z jeho meditací a tak jsem se otočila a zapředla rozhovor s jiným člověkem. Najednou se za mnou ozvala rána, muž se přikrčil, zatočil se dokolečka a začal zběsile pobíhat z místa na místo, přičemž stále dokola opakoval: "jsi lama". Křičel tak nahlas, že kvůli tomu nebylo slyšet ostatní obchodníky nabízející své zboží. To však nebylo vše. Část z nakaždených okolo mě začali jeho slova v lehkých obměnách opakovat. Sami si jistě dokážete představit takovou situaci. Z fascinace nakažených tímto jízdním zvířetem bychom se mohli dohadovat, že nákaza s lamami nějak souvisí...
Povaha nákazy je však ještě mnohem zákeřnější. Nemocní trpí častými stavy agrese vůči svému okolí. Bez sebemenšího náznaku na sebe navzájem útočí a sesílají kouzla. Při komunikaci s nimi buďte velmi opatrní, neboť se často nechají lehce vydráždit. Pokud se k nim však budete chovat slušně a nebudete se o jejich chorobě zmiňovat, většinou vás nechají být. Někdy dokonce jejich nemoc na chvíli potlačíte, což se dá považovat za nevídaný úspěch."
*odmlčela se*
"Myslím, že tohle všechno stačí, aby si každý udělal obrázek o vážnosti a zákeřnosti této choroby a to jsem se jen zmínila o některých jejích příznacích. Doufám že je každému jasné, proti jakému nepříteli tu stojíte...stojíme."
"V brzké době se pokusím dodat slovník pojmů, které nakažení používají." _________________ Aerial, Aethanův potomek |
|