Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jazyky
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jste pro to, aby každá rasa na UO mluvila svým jazykem?
Ano, výborný nápad. RP by to prospělo, naučil bych se, co bych jen mohl.
9%
 9%  [ 2 ]
Ano, zní to zajimavě. Pár slovíček bych snad zvládl.
66%
 66%  [ 14 ]
Nevím. Snad jen pozdravy.
19%
 19%  [ 4 ]
Ne, nechce se mi učit nějaké divné řeči.
0%
 0%  [ 0 ]
Ne, nemyslím si, že by to byl přínos pro RP.
4%
 4%  [ 1 ]
Ne, tohle považuji za hodně špatný a omezující nápad.
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 21

Autor Zpráva
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 12:15 pm    Předmět: Jazyky Odpovědět s citátem

Já vím, zase otravuji, ale mám na srdci jednu docela závažnou věc a potřeboval bych znát názory více lidí.

Otázka tedy zní, byli byste ochotni naučit se alespoň několik frází v jazyce své rasy? A myslíte si, že by to prospělo požitku z RP?

Nemyslím teď ale do makra naházené tři hlášky (viz NĚKTEŘÍ vampíři), ale opravdu se naučit alespoň pár slov elfsky (za elfa), drowsky (za drowa) atd. ?
Za vyjádření vašeho názoru vám předem děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Necrostan
Kyklop

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim ze je to dobry napad, ale nevim jestli je zcela realizovatelny. Bude tezke to prosadit.

Zalezi na cloveku jaky smer cesty si vybere.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ian Handsmaster
Ettin

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nápad je to rozhodně zajímavý. Nejlepší by bylo kdyby každý uměl jazyk kompletní. Pak si ale nedovedu předsatvit situaci jak se dvě různé rasy dohadují v dungu. I když pro RP by to byl rozhodně velký přínos.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Viconia
Ettin

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ian Handsmaster napsal:
Nápad je to rozhodně zajímavý. Nejlepší by bylo kdyby každý uměl jazyk kompletní. Pak si ale nedovedu předsatvit situaci jak se dvě různé rasy dohadují v dungu. I když pro RP by to byl rozhodně velký přínos.

Existuje přeci řeč "obecná" kterou se domluví rasy mezi sebou. Ovšem netuším kdo by měl tu sílu vytvářet jazyky, obzvláště pokud by mělo jít o "pure" RP Smile

"Nemo sapiens, nisi patiens"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vilgerius
Strašidlo

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm, ja asi navazu na Retromancera v jinem topicu:
1] Ucelem hry je se bavit
2] RP prispiva k vyssi zabave
3] vitaminy se da otravit

Mam rad RP jen do te miry, kdy me neotravuje. Tzn - NE. Ta predstava ze chci hrat orka a dostanu vygenerovane jmeno + slovnik "toto se nauc, nez te pustime do hry" neni nic pro me. Duvod? Mam na UO stezi hodinu denne a chci hrat.

Takze - jazyk? Ti kdo chteji, at tak mluvi. Muze to byt prijemne oziveni, pokud ork prijde mezi lidi a nebude jim rozumet. Ale tim to konci.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viconia napsal:
Ian Handsmaster napsal:

Existuje přeci řeč "obecná" kterou se domluví rasy mezi sebou. Ovšem netuším kdo by měl tu sílu vytvářet jazyky, obzvláště pokud by mělo jít o "pure" RP Smile

O tvorbu jazyků nemám strach, na to máme lidi.

citace:
Hm, ja asi navazu na Retromancera v jinem topicu:
1] Ucelem hry je se bavit
2] RP prispiva k vyssi zabave
3] vitaminy se da otravit

Mam rad RP jen do te miry, kdy me neotravuje. Tzn - NE. Ta predstava ze chci hrat orka a dostanu vygenerovane jmeno + slovnik "toto se nauc, nez te pustime do hry" neni nic pro me. Duvod? Mam na UO stezi hodinu denne a chci hrat.

Takze - jazyk? Ti kdo chteji, at tak mluvi. Muze to byt prijemne oziveni, pokud ork prijde mezi lidi a nebude jim rozumet. Ale tim to konci.

Ano, i toto je názor. Právě kvůli tomuto jsem to tady založil, nerad bych něco takového prosadil mezi partou lidí, co jsou stejní šusi jako já a pak bych zjistil, že polovinu hráčů to otravuje nebo dokonce odrazuje od hraní.

ad. ork - jméno bude vygenerované pouze pro ty, kdo budou chtít mít generované jméno a mluva by byla nepovinná s tím, že by za ni mohly být odměny. Rozhodně nikoho nebudu zkoušet z toho, jak mu jde orčí gramatika. Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Retromancer
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bozske odmeny za RP jsem zazil na DP2 a muzu jen suse konstatovat - dekuji nechci. Guy with axe

do toho co si mezi sebou daji hraci je mi prd - takze asi tak Razz
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Retromancer napsal:
Bozske odmeny za RP jsem zazil na DP2 a muzu jen suse konstatovat - dekuji nechci. Guy with axe

do toho co si mezi sebou daji hraci je mi prd - takze asi tak Razz

Neplánujeme Božské odměny ala DP 2, kde když se objeví GM, tak se všichni snaží být děsně RP. O tohle nemějte starost, odměny za RP budou dost dobře zpracované, ale momentálně nemůžu říci jak.
V 80% procentech případů nepoznáte, že vás GM sleduje. Ne však proto, že by měl invis... Smile
GM róbu neuvidíte ve hře nikdy...

Jen můžu říci, že vrchol onoho hodnocení RP bude advance postava. Takže se to bude střádat aniž byste o tom povětšinou věděli Cool
Arkon
Lizardman

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobre vymyslene, velice se tesim, doufam ze vam to vyjde Urse, budu tam hned jak to bude mozne ... hned jak mi to dovolite Very Happy

"Non licet facere malum, ut eveniat inde bonum."
Bereg Sunrise
Titán

PříspěvekZaslal: pá srpen 20, 2004 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ono je to možné že se najdou lidi kteří by jazyky vytvořili. Ovšem otazka je jestli se najdou hráči, kteří by byli ochotni se je naučit.
Řekl bych to takto, kvuli pár větám jak říkáš mě to přijde zbytečné, to už potom nějaký orzsáhlejší jazyk. Ale to nevim zase kdo by se učil, ja osobne asi tezko, to rikam na rovinu.
maximálně by mě stačilo dorbý den a nashledanou, případne dekuji atd,. základní slova, ale jinak asi ne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na: