Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

MP3 přehrávač - rada s nákupem

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2009 9:52 pm    Předmět: MP3 přehrávač - rada s nákupem Odpovědět s citátem

Po 5 letech starání se o mojí MP3 v podobě mobilního telefonu (SE W810i) přestaly doléhat kontakty a jsem tak bez muziky. Proto jsem začal přemýšlet o koupi nějaké další krabičky, ale jen na muziku. Kouknul jsem na CZC a trochu jsem se vyděsil, co tam mají, takže bych si rád nechal od vás poradit.

Předpoklad: nízká cena, malá hmotnost a velikost, velká paměť, atraktivní vzhled, snadná ovladatelnost, spolehlivost, odolnost Smile

Chci hračku, se kterou budu moci sportovat venku i uvnitř, nechci, aby byla moc drahá, ale zároveň nechci, aby byla nekvalitní, měla by něco vydržet (minimálně otřesy) a nejlépe, aby k ní byly pecky nebo podobná sluchátka, která nejsou hlučná navenek a jsou příjemná do ucha (nedovedu si představit, že bych cvičil byť jen 5 minut s plasťákama).

Zajímají mě přímo tipy na jednotlivé kousky, ale klidně i reference na vámi vyzkoušené zboží.

http://www.mp3store.cz/kartove-mp3-prehravace-4gb/walkman-nwz-b143b-4gb-black

Najít něco použitelného není zrovna easy, tohle nevypadá zrovna špatně Smile

Sluchátka klidně včetně nebo dokoupit zvlášť, ale určitě je budu potřebovat, ta od mobilu jsou krátká. A určitě i poradit, kde se vyplatí to koupit.
Pajadin
Wyrm

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 12:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Se "Soňákem" určitě neprohloupíš. Sice jsem dlouho neměl možnost vyzkoušet nové přehrávače, ale starší byly perfektní ;o) Zvuk, ovládání a obrovská výdrž .. paráda.

Edit: iRiver je jinak pro mě srdeční záležitost. Dělali velmi kvalitní přehrávače už v dobách kdy o mp3 nikdo neměl ani potuchy ;o)

Naposledy upravil Pajadin dne po srpen 31, 2009 6:51 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejlepší značky jsou iRiver a iAudio. Pokud chceš něco fakt malého, mrkni na Sencor Sensa Clip.
Nejlepší poměr cena/výkon má podle mě Emgeton.

Tohle by mohlo hrát slušně: http://www.mp3store.cz/kartove-mp3-prehravace-4gb/iriver-t5-4gb-black

Pokud chceš hlavně výdrž, tak tohle máme doma a je to totální nezmar: http://www.mp3store.cz/kartove-mp3-prehravace-4gb/doonio-prime-4gb-black-silver

Jinak doufám, že jsi se upsal, a že nechceš pecky!! Pecky, to jsou ty platové mrchy, co neumí hrát. Patrně chceš špunty, které mají silikonové koncovky a odhlučňují a basují. Doporučuju ti vykašli se na sluchátka, která jsou v balení (byť Emgeton nabízí OEM Senheisery, ale pecky). Raději si dokud tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514000J000000FRP
Je to identické s tímhle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008A000000R85

Opravdu na sluchátkách nešetři. Věř mi, že na zvuk mají sluchátka mnohem větší vliv právě sluchátka než přehrávač! Dneska každý přehrávač umí slušně hrát. I ten nejlevnější s dobrými sluchátky hrají lépe než cokoliv dražšího se svými OEM sluchátky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně špunty, ne pecky. S koupí sluchátek jsem počítal již předem. Jediná sluchátka, která jsem dostal ke zboží a za něco stála, byla právě od mého telefonu SE.

Sluchátka se mi líbí, ale chtěl bych to koupit v Praze Smile iRiver i Soník se mi líbí, víc Soník (vzhledem a funkcí přehrání refrénu). Není potřeba k IRiveru nějaký spešl soft jako k iPodům?

Poraďte mi, kde si koupit ta sluchátka a přehrávač v Praze? Bydlím na Strahově, takže bych byl rád za co nejkratší cestu po městě Smile

E: tak ta sluchátka jsem našel i na CZC

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38449

Ale reference na ně jsou docela odstrašující.

E: Ale tak nakonec se tam našlo i pár pěkných. Objednal jsem si Creative sluchátka a Soníka, do dvou dnů jim to přijde na sklad a skočím si to vyzvednout.
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty Creativy by měly mít stejné měniče, jako mají Senny. Senny jsou brány za nejlepší špuntová sluchátka, které si člověk může koupit, pokud se neohlíží po něčem fakt drahém.
Já mám doma Koss Porta Pro, HP Live 02 a právě Creative Active Fit. Měl jsem v uších i ty Senny, ale nepozoroval jsem větší rozdíl, takže jsem je nakonec nekoupil a nechal si Creativy. Samozřejmě, že doma šáhnu po Porta Pro, ale venku je to s nimi bída, takže jsem hledal špunty.
Ostatně mrkni tady: http://www.digilidi.cz/recenze_Koss_The_Plug_Creative_EP-630_Sennheiser_CX300

Jinak ten iRiver nepotřebuje soft, chová se jako mass storage, pokud náhodou ne, tak stačí přehrát firmware - iRiver původně potřeboval spešl soft, ale po stížnostech uživatelů uvolnil upgrade všech svých firmwarů, takže si každý může vybrat, co mu vyhovuje víc.

Jinak přeju, ať Soník hraje stejně dobře, jako ten ježek běhá. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 2:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobrá recenze, díky moc.
Leny-m
Moloch

PříspěvekZaslal: čt září 03, 2009 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už jsem s tím byl i po městě a hraje to docela potichu, když jsem na koleji a je aspoň trochu klid, tak si to rád ztlumím, ale naopak v MHD, když to chci řádně osolit, moc to nejde :-/ To v příbalovém letáku nepsali!

E: hodně záleží na písničce, některé jsou potichu i namax, většina je vpohodě, naštěstí, už jsem se bál, že jsem si koupil něco slabého
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá říjen 02, 2009 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Leny-m napsal:
Už jsem s tím byl i po městě a hraje to docela potichu, když jsem na koleji a je aspoň trochu klid, tak si to rád ztlumím, ale naopak v MHD, když to chci řádně osolit, moc to nejde :-/ To v příbalovém letáku nepsali!

E: hodně záleží na písničce, některé jsou potichu i namax, většina je vpohodě, naštěstí, už jsem se bál, že jsem si koupil něco slabého

Problém všech značkových přehrávačů na evropském trhu. Francie má nějaké normy na to, jak hlasitý může být přehrávač, aby nepoškodil lidský sluch. Kvůli tomu přehrávače pro evropský trh jsou ztišeny. Neznačkové přehrávače si s tím nelámou hlavu. Řešením bývá: 1. sehnat hlasitější sluchátka (na to má vliv impedance), 2. sehnat na oficiálních stránkách US firmware a upgradovat na něj.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: