Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 1:47 pm Předmět: Jak udělat maturitu a kam na VŠ? |
|
|
Jak udělat maturitu a kam na VŠ?
Tipy, triky, cheaty, hacky, bugy, taktiky... sem s tím, zahrňte mě prosím vším, co víte. Tenhle rok mě čeká matura a jelikož studuji na gymnáziu, budu muset někam na VŠ, ale absolutně nevím kam.
Nic mě nebaví Asi nejvíc nemusim historii ( = drcení nazpaměť ). A nechtěl bych se hnout ze Středočeského kraje, maximálně připadá v úvahu Brno nebo cizina. _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Athi Mummy
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 2:12 pm Předmět: |
|
|
No na maturu to chce hlavně se nebát Ono po bitvě je každý generál, ale ona je to vážně fraška a jenom ohromný bubák.. Učitelé moc dobře vědí, že musíte v hlavě udržet šílená kvanta informací z několika oborů, takže povětšinou nevyžadujou nějaké titěrné podrobnosti, ale stačí základy.. Ono na výšce stejně přijdeš na to, že každá zkouška je jako matura, a že to, co po tobě chtěli na gymplu, bylo oproti tomuhle směšné Ono každý, kdo má maturu za sebou, ti řekne, že je to jen velký strašák, a ty to budeš říkat taky, až odmaturuješ, ale podcenit to určitě taky není nejlepší
A s výškou na to musíš opačně nemůžeš zjišťovat, co tě nejvíc nebaví, ale co tě nejvíc baví Já tě zas tolik neznám, ale vím, že se hrabeš ve skriptech, máš webovky, a taky vím, že programátoři jdou na dračku a shánějí je snad všude, takže si můžou dost diktovat podmínky, pokud jsou šikovní-co něco takového? _________________ Athi, The Mandarinka
Michelle, maličká klerička
Adelaida, The Rebelka
Kitta, víla všeumělka
Aura, nemehlo ve zbroji |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 2:14 pm Předmět: |
|
|
Jo, to mě baví, vidíš to Víš o tom něco konkrétnějšího? ( VŠ, kde a jak ) _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bereg Sunrise Titán

Založen: 19. 11. 2003 Příspěvky: 1594 Bydliště: Wild of Northern Territory
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 2:44 pm Předmět: |
|
|
Maturita je opravdu hrozne divadylko jak rika Athi. Kdyz sem videl ty vedomosti a jak sem se na to chystal, tak sem rikal ze sem balzen. Nekteri tam nic nepredvedli a sli s trojkou pryc . Ale naucit se na to musis. Znam pripady nesnasim_vazne_cestinu a ti se ucili litosku tak tyden pred maturou poprve. Garantuju ze umeli z 26 otazek tak kdyz 6 je to hodne. Soustred se na cestinu a zbytek bych nechal tak mesic pred maturou. Uvidis ze kdyz se budes ucit prubezne pres rok cestinu tak pred maturou nebudes uz z rijan/zari vedet nic, ale bdue se ti to ucit mnohem lepe nez ti co to uvidi poprve tyden pred maturou. .
A na VS ? Tak co te bavi ? Me treba hrabat se v lidskym tele
Znam taky lidi, kteri umeli jednu otazku a proste si ji vytahli. Ale nedoporucuju to delat. Budes pak tak nervozni, ze si budes 100x rikat proc sem se to nenaucil . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Leny-m Moloch
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 3:04 pm Předmět: |
|
|
Možná by mě bavilo programovat, taky mám rád angličtinu, ale to se moc neslučuje  _________________ Leny-m |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patejl Spider King

|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 3:08 pm Předmět: |
|
|
No s ucenim zacni jak uznas za vhodny, my si s klukama vzdycky davali urcity mety(po stuzkovaku se zacneme ucit, po navratu z vymeneho pobytu, po vanocich,...), ale sam dobre vis jak a kdy se nejlip ucis. Ja treba na posledni chvili a nedostatek casu me dokaze prinutit, ze k tomu fakt zasednu a naucim se :p
Jinak nervy budes mit i kdyz budes umet vsechno do puntiku, ale je fakt, ze ne takovy, jako kdyz neumis treba pulku otazek(to nastesti muj pripad nebyl )
Rikas, ze te nebavi historie, tzn. uceni se spoustu informaci "nazpamet", takze ses spis na matiku ne? To by slo dohromady i s tim programovanim... Skoly bych doporucil jen v Praze (CVUT, VSE, CUNI) a Brne(VUT, MUNI), vyjmenoval sem ty co sou podle me nejprestiznejsi, takze nekamenovat prosim, ze sem nezminil zrovna tu "vasi" :p
Leny-m napsal: |
Možná by mě bavilo programovat, taky mám rád angličtinu, ale to se moc neslučuje  |
Mno anglinu musi poradnej programator umet  _________________ Patejl,
"prskavka v plechovým balení" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Valalaldur Mirror Spider

Založen: 02. 10. 2004 Příspěvky: 475 Bydliště: Zakladni Materialni Sfera
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 5:35 pm Předmět: |
|
|
Imho s ucenim na maturitu zacit driv nez pozdeji. Jak rikala Athi dulezity je se nebat, jdi je tam proste rozsekat. Kdyz zmaknes predmet co prijde prvni na radu tak budes pak uz vklidu.. ja zmakl prvni predmet v pohode pak jsem si vytahl blbou otazku a stejne jsem to ustal za 3. S nemalou pomocí profesora no.
Co se ty ce vyberu Vš- Chces bejt na koleji nebo ne? Tj asi prvni otazka.
Co se tyce anglictiny.. videl bych to na dve moznosti za
a) pedak angličtinare vemou prej vsude zvlast chlapa. (nahovno penize(snad se zlepsi a taky podle toho kde bys pusobil)) Pokud bys nechtel ucit muzes delat i hafo jinych veci, ale chce to asi dalsi zkousky a podobne kraviny.
b) filosofickej obor amerikanictika nebo jak se to jmenuje a podobne.. zadnej blivajz jako sociologie te tam oproti pedaku nepotka ale kdybys pak chtel ucit, musel by sis pravdepodobne dodelat nejakej kurz.
Dobry je vedet jakej titul bys chtel.. je ti jasny ze das Mgr? Bez asi rovnou na mgr usetris si rok.. ja osobne jdu zkusit bc protoze nevim jak mi to pujde a pripadne si toho magora pak muzu dodelat.  _________________ Valalaldur V.,,Ospalý Člen Spolku,,
"Braid her branches, life fulfilling
Goddess loving, Goddess killing." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lenka Hrubá Titán

Založen: 14. 02. 2004 Příspěvky: 1692 Bydliště: jedna rakev v brněnským sklepě
|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 5:37 pm Předmět: |
|
|
Angličtina se dnes slučuje skoro se vším, ty náš ukecanej rangere
Co se týče maturity, patřím k těm málo lidem, pro který matura nebyl jen strašák, byl to docela porod a zvláště u věcí, který vampír myslel, že zvládne levou žlutou zadní. Možná to bylo taky dáno tím, že věcí, kterých se vampír bál, tak ty věci nepodcenil, nadrtil se pořádně a proto neměl problém. Co z toho plyne.. rozhodně se na to nevykašli, opravná matura je sice taky možnost, ale stojí to zbytečný čas a nervy. Ovšem znám lidi, co dělali opravnou maturitu, dnes mají inženýrský titul, ale co je nejdůležitější, rozhodně to nejsou blbci. Naopak lidi, co udělali maturu za 4 (rozuměj 4 x za jedna) vysokou nebyli schopni dodělat nebo se vůbec byť opakovanými pokusy, nedostali. Tím neházím do koše nevysokoškoláky, jen chci poukázat na to, že matura je taky o nervech a štěstí = ale, snaha se cení a silnější vítězí.
Radit na jakou VŠ je těžký, to by ses měl porozhlédnout sám.. Může ti pomoct akce Gaudeamus = bývá to v Brně na výstavišti, koukni sem
S tím programováním.. Psát skritpy je dobrej začátek..
Jednoznačně bych doporučil ten Gaudeámus a vycházím ze svých vlastních zkušeností. _________________
Lenka Hrubá, vampírka, První dáma Spolku, Legenda
Žlutý andílek
- jsem Lenička, žlutá a maličká -
- mám nevlastní sestřičku, okrádá les, láká mladé jinochy a děsně zlobí, je to kleptomanka a trošku srmdí -
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patejl Spider King

|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 5:56 pm Předmět: |
|
|
Maturita je desne o stesti ve vyberu otazek, na tom sme se vsici ze tridy nakonec shodli...
Jinak ten Gaudeamus nevim no, my sme to prolitli a sli ho hospody a pak na to mrkli na netu :p
btw. ze me si priklad nebrat!  _________________ Patejl,
"prskavka v plechovým balení" |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kelnor Arach

|
Zaslal: čt srpen 30, 2007 6:21 pm Předmět: |
|
|
Maturita, mno =) Odmaturoval sem za 5. Učil sem se všecko dohromady tak měsíc. Ale to neni moc směrodatné, páč sem maturoval z němčiny (kerou sem se učil od třetí třídy a fakt mi šla), z angličtiny (na kterou sme měli výbornýho učitele a hodně sem ji uměl z her a filmů), z češtiny (miluju literaturu a ze slohovky sem měl za 1, což znamenalo jistou 4 i kdybych nic neřekl) a z biologie, kterou sem tak nějak odflákl a spoléhal na naši strašně moc hodnou třídní, která to učila a měla mě ráda
Vytáhl jsem si uplně nejlepší otázky, jaké jsem si vytáhnout mohl a proto jsem odmaturoval tak jak jsme odmaturoval. Šprtky, o se učily od září, odcházely s trojkama a čtverkama, páč byly nervózní. Takže rada zní: být v klidu u zkoušky =) Je taky dobrý pozjišťovat si od starších, jak kterej učitel je moc náročnej a podobně, vyplatí se to vědět ...
A jinak prostě můj názor stejně je takovej, že maturita je fraška a nic víc. Záleží natom co si vytáhneš a v podstatě toho ani moc nemusíš vědět ... Mnohem horši jsu přijímačky na výšku ...
Já se s výškou rozhodoval uplně jasně. Strašně dlouho se učím němčinu, mám rád literaturu, baví mě číst a tak vůbec sem humanitně zaměřenej, tak sem šel na filosofickou fakultu dělat němčinu a k tomu sem si vzla češtinu. _________________ Kelnor, Autarkis
The ageless shadow.
Člen Spolku
"Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|