Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Neologismy na internetu

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 12:06 pm    Předmět: Neologismy na internetu Odpovědět s citátem

Prosím všechny o pomoc:

Zpracovávám seminární práci na téma neologizmy v chatové komunikaci.
Potřebuji nějaký testovaný vzorek lidí. Byl bych rád, kdybyste mi pomohli. O co mi jde?

Potřeboval bych, abyste mi napsali, jaké zkratky, zkratková slova z netu znáte (lama, lol, jpt, nz, btw, afk, atd. atd.). Nechci ale, abyste se vzájemně ovliňovali, takže chcete-li mi pomoci, prosím piště mi na ICQ 214 211 977.
Je to anonymní. Jenom potřebuji nasbírat data.
Co tedy do zprávy uvést?
Pohlaví: (zajímá mě, jestli jsou podobé výrazy frekventovány u mužů i žen)
Věk: (abych věděl, jestli některé výrazy užívá jen některá věková skupina)
Samotná slova a zkratky: (viz výše - lol a spol.)
Užívání: Napište mi, jestli tady slova používáte jenom při hře, jenom na chatu, na fóru, nebo je přenášíte i do normální mluvy (předpokládám, že třeba takové lol se dost používá i v normální verbální komunikaci mezi přáteli)
O vás: Tady mi jenom napište, kde nejpravděpodobnějsi jste se tato slova naučili, jestli od kamarádů, ze zahraničních fór, nebo například z Ultimy.

Všem, kteří mi napíší, budu velmi vděčný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zizinek
Mirror Spider

PříspěvekZaslal: st říjen 24, 2007 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://cs.wikipedia.org/wiki/BTW Smile

ikdyž jsem jich teda hafo v životě naštěstí neviděl
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ursus
Titán

PříspěvekZaslal: pá říjen 26, 2007 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten seznam na Wiki samozřejmě znám. Mě nejde o to, jaké existují, ale jaké jsou dnes používané v největší míře. Je to jenom doprovodná statistika k seminárce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: