Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: st říjen 24, 2007 12:06 pm Předmět: Neologismy na internetu |
|
|
Prosím všechny o pomoc:
Zpracovávám seminární práci na téma neologizmy v chatové komunikaci.
Potřebuji nějaký testovaný vzorek lidí. Byl bych rád, kdybyste mi pomohli. O co mi jde?
Potřeboval bych, abyste mi napsali, jaké zkratky, zkratková slova z netu znáte (lama, lol, jpt, nz, btw, afk, atd. atd.). Nechci ale, abyste se vzájemně ovliňovali, takže chcete-li mi pomoci, prosím piště mi na ICQ 214 211 977.
Je to anonymní. Jenom potřebuji nasbírat data.
Co tedy do zprávy uvést?
Pohlaví: (zajímá mě, jestli jsou podobé výrazy frekventovány u mužů i žen)
Věk: (abych věděl, jestli některé výrazy užívá jen některá věková skupina)
Samotná slova a zkratky: (viz výše - lol a spol.)
Užívání: Napište mi, jestli tady slova používáte jenom při hře, jenom na chatu, na fóru, nebo je přenášíte i do normální mluvy (předpokládám, že třeba takové lol se dost používá i v normální verbální komunikaci mezi přáteli)
O vás: Tady mi jenom napište, kde nejpravděpodobnějsi jste se tato slova naučili, jestli od kamarádů, ze zahraničních fór, nebo například z Ultimy.
Všem, kteří mi napíší, budu velmi vděčný. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zizinek Mirror Spider

Založen: 16. 06. 2005 Příspěvky: 469 Bydliště: Jhelom byt č.3 spolu s Bohdym (Brno)
|
Zaslal: st říjen 24, 2007 8:52 pm Předmět: |
|
|
http://cs.wikipedia.org/wiki/BTW
ikdyž jsem jich teda hafo v životě naštěstí neviděl _________________ Zizinek, Paladin
Člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ursus Titán

Založen: 22. 04. 2004 Příspěvky: 1560 Bydliště: Na tomto světě už nebydlí
|
Zaslal: pá říjen 26, 2007 7:42 pm Předmět: |
|
|
Ten seznam na Wiki samozřejmě znám. Mě nejde o to, jaké existují, ale jaké jsou dnes používané v největší míře. Je to jenom doprovodná statistika k seminárce. _________________ Spoléhat na druhé je vždy ponižující, ale nemít nikoho, na něhož byste se mohli spolehnout, je ještě horší.
John Wyndham - Den trifidů |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|