Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Miar Lizardman
Založen: 06. 12. 2005 Příspěvky: 209 Bydliště: The Travellers inn v Trinsicu, izba c.1
|
Zaslal: so únor 11, 2006 6:55 pm Předmět: Slovníček |
|
|
Keď som prednedavnom listoval oficialne forum, narazil som na jeden topic ktory vylepsoval web. Hned ma napadlo co mi ako novacikovu uplne najviac chybalo na Dp a na webe (nieje to tak davno tak to mam v pamati )
1. Ceny tovarov
2. Zoznam skratiek.
to prve som sa rychlo naucil zistovat podla vyvesky, obchodov gild a jednoduchym odpozorovanim, to druhe bol vacsi problem vkuse som sa niekoho vypytoval co znamena to a co ono.
Ked som videl na ofic. fore ze je tam jeden topic kde prebieha konstruktivna diskusia, ludia tam posielali svoje navrhy na vpisanie skillov do www.darkparadise.cz, bez nadavok a bez toho kto koho kedy "pojel" - bola to radost citat - tak prve co ma napadlo bolo ze by strankam velmi pomohol "slovnicek". Nieco take je na fore, ale je v nom asi len tucet pojmov a moc mi v zaciatku nepomohol.
Nieco som teda spisal, ale su tu nedostatky.
1. Urcite som sa v niektorych veciach zmylil
2. Niektore veci mi tam asi chybaju a ja ich nevidim (hram len pure wara co ja tusim ake skratky pouzivaju ine povolania)
3. Je to v slovencine.
Preto vas prosim o korektury a recenziu, az to bude hotove mozeme to poslat "menom spolku" niektoremu GM (neviem kto z nich ma na starosti web) + pripadne ak by sa niekto moc nudil tak preklad do cestiny, bo neviem ci na stranky vezmu neico v slovencine...
toz tu je slovnik ktory som zatial zostavil. kde je otaznik tam si niecim niesom isty.
kód: |
AB - Animal Box, skrinka slúžiaca na skladovanie shrinknutých zvierat.
AFK-Akronym Away From Keyboard, hráč je v hre ale v reali nesedí pri počítači.
BM - Blood Moss, krvavý mach, reagent
BP - Black Pearl, čierne perly, reagent
BS-označenie pre skill Blacksmithy-kováčstvo.
CB - Crystal Ball, magická guľa slúžiaca na overenie karmy, famy a zbití.
CV - 1. Mesto Cove 2. Covetous 3. Cyclops Valey
DM-Depise Mage
DP-Dark Paradise, shard ultimy online
EI - Skill Evulating Inteligence.
EoN - Eyes of Newt, oči mloka, reagent.
GA - Garlic, cesnak, reagent
GB-Greater Blood, nápoj na vyliečenie pre vapmírov.
GC-Greater Cure, nápoj slúžiaci na vyliečenie otravy
GGR-Great Gold Ring, prsteň ktorý po nasadení vyvoláva kúzlo Reactiv Armor
GH-1. Grater heal, nápoj slúžiaci na doplnenie životov 2. Guild House, označenie rpe sídlo gildy.
GM - 1. Game master, admin 2. Guild master, vrchný predstaviteľ Guildy 3. Dosiahnutie ktoréhokoľvek reálneho skillu na uroveň 100
GP-Golden Pieces, zlaté mince, mena na DP.
GRR-Great reflex ring, viz RR
GS - 1. Ginseng, reagent (niekedy tiež GI či GL) 2. Greater strenght, nápoj na zdvihnutie sily. 3. Guild Stone
GZ-Guard Zone, zóna, v ktorej sa po zavolaní slova Guards objavia stráže a zabijú všetko s červeným alebo šedým statusom.
HB-Cintorín, Hřbitov, obvykle je myslený cintorín severne od Britanie, v širšom slvoa zmysle ktorýkoľvek cintorín
HC-Heawy Crossbow, zbraň.
HK-zabitie koňa
HxB-heawy Crossbow, ťažká kuša, zbraň.
IJS-InJuxSanct, kouzlo Magické zrcadlo - odrazí kouzlo zpět na útočníka
IVM-InVasMani, kúzlo väčšieho liečenia
Jasle-Slangové označenie dungeonu pre nováčikov v Minocu.
KK-Komunikačný kryštál, RP hráči tak označujú v hre messenger ICQ
KOP-KalOrtPor, kúzlo teleportu
KVF-KalVasFlam, kúzlo magickeho ohňa???
LAL-Lord Ancient Liche
LAW-Lord Ancestral Wyrm
LBA - Large Batlle Axe, zbraň
LD-Lord Death
LLL-Lord Liche Lord
LLLK - Lord Lava Lizard King
LSN-Lord Spider Nightmare
LvL 1-5 - označenie pre mapky pokladov rôznych levelov,
MB-Magic Ball, Magická guľa, slúžiaca na zistenie Durability zbrane.
MC-Magic Coin
MR - 1. Mandrake root, koreň mandragory, reagent. 2. Mana refresh, nápoj ktorý doplní menšie množstvo manny.
NS - Nightshade, baklažán, reagent
NPC - Non Player Character, postava ktorú neovláda žiaden hráč.
PAGE-odosielanie správ GM v prípade nutnosti, pred použitím je potrebné dôsledne preštudovať pravidlá písania page v sekcii Hra->Otázky
PC - 1. Player Character, postava ovládaná hráčom 2. To na čo sa práve pozeráte
PK - player killer, hráč, ktorý zabíja iných hráčov
POG-PorOrtGrav, kúzlo blesku
PVM - Player vs Monster, štýl hry, pri ktorom hráči bojujú s NPC monštrami
PvP - Player vs Player. Štýl hry, pri ktorom medzi sebou bojujú hráči
RB - Rune book, zelená kniha slúžiaca na teleportáciu
Reagents - Prísady potrebné na kúzlenie, prípadne ako prísady pri Alchemy. Slangovo Regy.
Recall-Magický svitok slúžiaci na dobíjanie TB
RK-Ress Kill, situácia keď vás niekto oživí a hneď zabije.
RP-Role Playing, hranie rolí. Štýl hrania.
RR-Reflex Ring, prsteň ktorý po nasadení vyvoláva kúzlo zrkadlo
SA-Sulfurous Ash, siričitý prach, reagent
SK- 1. Spider King 2. Skeleton Knight
Shrink-Nápoj slúžiaci na magické zmenšenie zvieraťa
SS-1. Spider Silk, pavúčie vlákno, reagent. 2. Skill Spirit Speak.
TB-Travell Book, modrá kniha slúžiaca na teleportáciu
TMR - Total Mana Refresh, nápoj ktorý doplní väčšie množstvo manny.
TR-Total Refresh, nápoj na doplnenie staminy.
TS-1. Team Speak, externý program slúžiaci na hlasovú komunikáciu medzi hráčmi 2. Terra Sanctum, dunegon
UAB-Universal Animal Box, kvalitnejšia skrinka na uskladňovanie shrinknutých zvierat.
UOAM-Ultina Online Auto Map, externý program - mapa.
WC-Walking Carcass
WM - war mace, zbraň.
Akronymy*:
AFK - away/absent from keyboard
BTW - by the way
IMAO - In my arrogant opinion
IMO - In my opinion
IMHO - In my humble opinion / in my honest opinion
LOL - Laughing out loud,lots of laughs, Laughing out Lungs
NB - Newbie, nováčik.
NP - No problem
OMG - Oh my God/Goodness!
PLS, PLZ, PLX - Please
ROFL, ROTFL - rolling on the flor laughing
sry - Sorry
thx - Thanks
Pre ďaľšie akronymi pozri http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Internet_slang
*Vrovanie autorov slovníku: IMO nadmerné používanie akronymov degeneruje.
|
EDIT 1-upravene IVM a IJS, pridane HxB.
edit2 - pridane LBA
edit3 - Oprava chyby Grand master na Guild master
edit4- pridane LLL,LAL,LSN,LAW,LD,WC,DM,SK
edit5-pridany TR, Skeleton Knight, upraveny GArlic, opravena chyba v Terra Sanctum, dal som prec TS ako tamming staff, zostal len temaspeak a ten dung.
edit6 - Pridane MC a Akronymy
edit7-pridany LLLK
edit 8-pridane KK a RP
edit9- pridany Guild Stone a Guild House _________________ Nie ten človek žil viac, ktorý sa dožil vysokého veku, ale ten, ktorý svoj život naozaj precítil. Rousseau
Naposledy upravil Miar dne st únor 15, 2006 6:54 pm, celkově upraveno 15 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
Zaslal: so únor 11, 2006 7:23 pm Předmět: |
|
|
dobry napad
IJS - zrkadlo
IVM - liecenie
HxB - heavy cross bow
TS ako taming staff som asi este nepocul
edit: pokus o cennik uz bol http://www.encore.chytrak.cz _________________ dajaky kralik |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sofin Mummy

Založen: 07. 03. 2005 Příspěvky: 103 Bydliště: kousek od Destardu
|
Zaslal: so únor 11, 2006 7:29 pm Předmět: |
|
|
IJS-InJuxSanct, kúzlo väčšieho liečenia
|
Tady by mělo být asi:
IJS-InJuxSanct, kouzlo Magické zrcadlo - odrazí kouzlo zpět na útočníka
|
UAB-Universal Animal Box, kvalitnejšia skrinka na uskladňovanie shrinknutých zvierat.
|
Hehe tuhle zkratku jsem asi začal používat já s craftem na trhu. Tenkrát mě říkali že to nikdo nepochopí co to je. To už tak zdomácněla?  _________________ Sofin - Paladin, člen Spolku |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miar Lizardman
Založen: 06. 12. 2005 Příspěvky: 209 Bydliště: The Travellers inn v Trinsicu, izba c.1
|
Zaslal: so únor 11, 2006 7:39 pm Předmět: |
|
|
Tym TS ako tamming taff si sam niesom isty, teraz som chvilu sledoval trh a vsetci to vypisuju.. no, ktovie,mozno zavedieme novu skratku UAB uz zdomacneloa to som videl viacero ludi kricat na trhu.. a ten maly wamp co byva v strede, mrogoloth ci tak, ten to ma v tom automakre co mu furt bez dokola ) _________________ Nie ten človek žil viac, ktorý sa dožil vysokého veku, ale ten, ktorý svoj život naozaj precítil. Rousseau |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kelnor Arach

|
Zaslal: so únor 11, 2006 9:08 pm Předmět: |
|
|
Proč máš otazník u LBA? To je large battle axe. _________________ Kelnor, Autarkis
The ageless shadow.
Člen Spolku
"Co tě nezabije, to se tě pokusí zabít znovu." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pajadin Wyrm

Založen: 28. 01. 2004 Příspěvky: 2083 Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)
|
Zaslal: so únor 11, 2006 9:22 pm Předmět: |
|
|
Zdá se mi to být nemožné udělat takoví seznam, nebo teda spíš je to šílenost, páč zkratka může bejt na každou věc ve hře a zkratky se můžou prolínat, takže to snad ani nejde udělat :o)
Jináč u kouzel jsou intuitivní podle Words of Power, což na webu je včetně kouzel, zkratky zbraní se mohou lišit, ale lze je také odvodit no a nakonec zkratky anglických sousloví typu lol, omg atd...zkratky, u kterých 90 procent lidí neví přesný význam a hlavně význam jejich použití z oficiálních serverů, takže neřešim :o)
Teda nechci ňák rejpat, ale ty skratky jsou snad jasný ne :o) A co člověk neví, tak se musí zeptat, toho kdo si zkratku vymyslel :o) _________________ Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JoeBrabenec Lost Soul
Založen: 22. 10. 2005 Příspěvky: 388 Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miar Lizardman
|
Zaslal: so únor 11, 2006 10:58 pm Předmět: |
|
|
Pajadin napsal: |
Zdá se mi to být nemožné udělat takoví seznam, nebo teda spíš je to šílenost, páč zkratka může bejt na každou věc ve hře a zkratky se můžou prolínat, takže to snad ani nejde udělat )
Jináč u kouzel jsou intuitivní podle Words of Power, což na webu je včetně kouzel, zkratky zbraní se mohou lišit, ale lze je také odvodit no a nakonec zkratky anglických sousloví typu lol, omg atd...zkratky, u kterých 90 procent lidí neví přesný význam a hlavně význam jejich použití z oficiálních serverů, takže neřešim )
Teda nechci ňák rejpat, ale ty skratky jsou snad jasný ne ) A co člověk neví, tak se musí zeptat, toho kdo si zkratku vymyslel ) |
je vidno ze to uz musi byt davno co si bol novacik. Nejde tu o veteranov, ale o tych "pravych" NBkov, ktori za tebou dojdu a spytaju sa co je to SS. Na kazdu jednu blbu vec z toho zoznamu sa museli niekoho spytat alebo preliezat oficialne forum a podobne miesta aby si to zistili. Viem to lebo som sam otravoval vela ludi dokola s tymi istymi otazkami, a bol by som dal neviem co za nejaky slovnicek aspon so zakladmi.
Pozeraj sa na to ako na slovnicek pre novacikov na pomoc v ich zaciatkoch a nie ako na pokus o encyklopediu
ten riadok s OMG bol slaby pokus o vtip davam to prec.
LBA som nemal u seba preto som si nemohol na nu kliknut a nevedle som si rychlo vybavit co to presne bolo ) _________________ Nie ten človek žil viac, ktorý sa dožil vysokého veku, ale ten, ktorý svoj život naozaj precítil. Rousseau |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pajadin Wyrm

Založen: 28. 01. 2004 Příspěvky: 2083 Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)
|
Zaslal: so únor 11, 2006 11:04 pm Předmět: |
|
|
Dobře, to chápu, ale přecijenom si myslím, že je těch věcí šíleně moc :o) _________________ Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Valalaldur Mirror Spider

Založen: 02. 10. 2004 Příspěvky: 475 Bydliště: Zakladni Materialni Sfera
|
Zaslal: ne únor 12, 2006 12:58 am Předmět: |
|
|
Co prihodit par potvor
LLL-Lord Liche Lord
LAL-Lord Ancient Liche
LSN-Lord Spider Nightmare
LAW-Lord Ancestral Wyrm
LD-Lord Death
WC-Walking Carcass
DM-Depise Mage
SK-Spider King _________________ Valalaldur V.,,Ospalý Člen Spolku,,
"Braid her branches, life fulfilling
Goddess loving, Goddess killing." |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|