Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

JoeBrabenec
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra Fórum Spolku -> Žádosti o členství
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JoeBrabenec
Lost Soul


Založen: 22. 10. 2005
Příspěvky: 388
Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2005 12:58 am    Předmět: JoeBrabenec Odpovědět s citátem

Bola hlboká noc. V meste Britain bol kľud. Na námestí stál strážnik, a niekde v diaľke krákala vrana. Zrazu sa v strede námestia zjavilo svetlo. Po pár sekundách z neho niekto vystúpil. Postava v zelenej plátovej zbroji, s bojovým palcátom v ruke, sediaca na nejakom odpudivom zelenom plazovi. Bojovník popohnal príšerku smerom k blízkemu hostincu....

Išiel som unavený domov. Zo Zostarda som ani nezoskočil, aj keď vždy nechá špinavé stopy a poškriabe parkety. Domovník mi to vždy škodoradostne naúčtuje k nájmu. 20’000 zlatých ! Zdierač jeden. Ale dnes som tak unavený, že je mi to jedno.

Zostard pár mocnými skokmi vybehne schody a zastaví pri prvých dverách. Izba číslo šesť. V zámku zarachotí kľúč, dvere sa zo škrípaním otvoria, a bojovník na tej príšere vojde dnu. Miestnosť je maličká a plná rôzneho haraburdia. Bojovník zo svojho batohu vytiahne kožu, čiernu ako noc, na ktorej sú stále kvapky krvi. Hodí ju na zem, k ostatným kožiam. Na prvý pohľad sa postava javí ako bojovník, ale v skutočnosti je to šikovný liečiteľ. V batohu má plno obväzov, magických bylín aj kúzelných nápojov.

Ďalšia koža. Už som nedúfal. Ork, z ktorého som ju stiahol, odniekiaľ dobehol až po boji. Len chvíľu predtým, než som sa pokúsil premiestniť. Ešte stále cítim to zlo, čo do mňa nasiaklo pri boji. Brrrr, nenávidím tých odporných upírov. Ale človek niečo jesť musí. A napriek všetkému, sú temný upíry celkom dobrý zdroj obživy. Len keby kupcovia tých koží vedeli, že ich používam ako rohožku. Zasmial sa Tý by mi dali. Ale čo oko nevidí, to srdce nebolí.

Stále sediac na Zostardovy došiel ku stolu a zobral pergamen a pero. Husie pero zo zastrúhaným hrotom. Nedávno ho niekde kúpil spolu s fľaštičkou atramentu. Oboje stálo na stole nepoužité.

Takže prihláška do Spolku. Čo tam napíšem? Písať som nikdy moc nevedel. Ale mal by som niečo vymyslieť. Moja výborná priateľka Agness je adept. Boh vie kde sa tá túla. Už som ju nevidel ani nepamätám.

Zrazu sa jašter rozhodol, že sa mu nechce stáť na mieste a vydal sa smerom k bedničke s jedlom...

“Stoj, potvora jedna !!!“ Sakra, vylial som všetok atrament. “Ale musím ťa nakŕmiť, než mi odhryzneš prst.“ Kŕmi jaštera. “Ty toho zožerieš...“ Krúti hlavou. Ale lektvar na zmenšenie mu nedám. Naposledy ma po zväčšení tak pohrýzol, že nemať zbroj tak neviem. Stáť ho tu tiež nemôžem nechať. Strážnici nemajú Zostardov radi, ešte by mi ho zabili. Mal som si kúpiť mustanga a nie polo-divokého jaštera. Bol by pokoj.

Čo teraz? Bez atramentu toho moc nenapíšem. Ja toho Zosta raz asi zaškrtím. Alebo ho ovalím palcátom ! Aspoň využijem ten nový bojový palcát. Načo som ho vôbec kupoval? Toľko zlata za zbraň ! Krúti hlavou. Veď na skoro všetko stačí tento omračujúci palcát.... Poťažká ho v ruke. Dobrá zbraň. S takou sa vraha báť nemusím. No jedno je jasné. Dnes už toho moc nenapíšem. A odvtedy čo obchodníci zaviedli tie ich kúzelné kamene? Človek už skoro nič nezoženie. Kam ten svet speje.

No nič. Škoda plakať nad rozliatym atramentom. Idem si na nejakých príšerách precvičovať moje bojové umenie. Prihláška musí počkať....

Hrdina otvorí bedničku s jedlom, vytiahne zopár rybích stejkov pre jaštera a zopár misiek s šalátom pre seba. Potom sa otočí, buchne dverami a odchádza do tmy....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Agness
Kyklop


Založen: 19. 02. 2005
Příspěvky: 682
Bydliště: Britain, Wayfarer`s Inn, izba č.8

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2005 1:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

*tvari sa prekvapene... ale neni*
No konecne! To ti to trvalo... Drzim ti palce aby si sa zapacil. Ale myslim ze to nebude problem. Ale uz sa tesim na zajtra, ked napises aj PRIHLASKU! Twisted Evil
_________________
Agness - Člen Spolku
Zástupkyně Pána Rekrutů

Válku mezi muži a ženami nikdy nikdo nevyhraje.
Je tady příliš mnoho bratříčkování s nepřítelem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nosferatu
Walking Carcass


Založen: 07. 07. 2004
Příspěvky: 866
Bydliště: The Wayfarer`s Inn, Izba č.1, Britain

PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2005 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

*pozera na dalsiu prihlasku svojho suseda*
Nuze vitaj...vidim,ze Wayfarers Inn bude pomaly hostnincom plnym Spolkovnych adeptov ci ziadatelov.
Som rad,ze si sa rozohodol ist prave k nam.Vybral si si to najlepsie v nasom svete.Nech sa ti u nas dari.
_________________
Nosferatu - Plánovač Výprav, Thesist of Brujah clan
Nadanie ucit se je dar;
Schopnost ucit se je sikovnost;
Ochota ucit se je volba;
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
« Dratekk »
Lizardman


Založen: 19. 02. 2005
Příspěvky: 211
Bydliště: Venku na paloucku u lesa (Czech_Paradise)

PříspěvekZaslal: po listopad 21, 2005 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Take te srdecne vitam ve spolku Smile
_________________
-- Lovec pokladu --
-- Clen Spolku --
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
JoeBrabenec
Lost Soul


Založen: 22. 10. 2005
Příspěvky: 388
Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain

PříspěvekZaslal: st listopad 23, 2005 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V malej miestnosti sedí postava v zelenej zbroji. V mihotavom svetle sviečky píše na kus pergamenu.

“Milý Spolok. Rád by som sa stal členom vášho spoločenstva.“

Hmmm. To by chcelo preformulovať. Pomyslel si. Ale ako začať? Mohol by som napísať niečo o sebe. Z detstva si toho moc nepamätám, tak sa tomu radšej vyhnem. Ale mal by som spomenúť moju záľubu v boji na blízko. Dobrému palcátu sa žiadne kúzlo nevyrovná. A pokračoval v písaní

“Keď som bol mladý, chcel som byť paladinom. Vždy som mal rád boj zblízka. Kúzlenie mi tiež nieje cudzie a to bol hlavný dôvod, prečo som sa nestal bojovníkom. Tak som poctivo trénoval boj na blízko.“ Na okamih sa zastavil, aby si usporiadal myšlienky.
“A v jednom okamihu, keď už som bol schopný pár ranami zničiť figurínu, začal som sa domnievať, že som mocný bojovník, a vydal sa do sveta. Z môjho presvedčenia ma rýchlo vyviedol prvý vlk, ktorého som stretol v lese. Po rýchlom boji som sa krvácajúci rozbehol k dedine s vlkom za pätami. Na pokraji síl som dobehol do dedinky kde strážnik jednou strelou svojho mocného luku zabil vlka a mňa odviedol k liečiteľovi. Tam som strávil mnoho dní, než som sa spamätal zo straty krvi a mnohých rán.
A niekde v tej dobe, som sa rozhodol, že budem liečiteľom. Tak som sa začal učiť umeniu liečenia. Trvalo to dlhú dobu, než som dokázal obviazať ranu tak aby sa rýchlo zahojila, ale nakoniec sa mi to podarilo. Pomedzi to som sa zlepšoval v mojom umení bojovom, ako aj magickom. Dnes môžem povedať, že som majster liečiteľ a moje bojové a magické schopnosti sú tiež vysoko nadpriemerné.
Dlhú dobu som kráčal po svete takmer sám. A okrem mojej výbornej priateľky Agness som mnoho priateľov nespoznal. Dlho som vybíjal zlo na vlastnú päsť. Ale potom ma Agness zobrala na výpravu z vašim Spolkom a zistil som, že moje počínanie nemalo valný zmysel. Pavúčieho kráľa, ktorý bol pre mňa dlho silný nepriateľ, dokáže skupina bojovníkov zdolať za pár okamihov. Človek sa márne osamelo trápi pri ničení zla, keď skupina dobrých priateľov dokáže oveľa viac.
A keď som zistil, že váš morálny kódex zahŕňa konanie dobra, pomáhanie ľuďom v núdzi a snahu spraviť zo sveta lepšie miesto, rozhodol som sa, že by som k Vášmu Spolku rád patril. Podľa týchto ideí som sa snažil žiť a rád by som patril k ľuďom, ktorý zmýšľajú podobne.“

Posledný krát si pohľadom preletel pergamen. Hmmm nič moc. Brabenec, z teba spisovateľ nikdy nebude. Pozrel sa na kukučkové hodiny visiace na stene a zhrozil sa. Preboha, už som mal byť dávno preč. Agness ma už čaká v sieňach ohňa.

Pergamen nechal na stole, a na ďalší kúsok rýchlo napísal správu pre brata. Snáď na to nezabudne. Keď začne vyrábať tie jeho klince a pakľúče, zabúda na svet.


Muž v modrom plášti sa zastavila pri nástenke. Odložila svoje strieborné kladivo do batohu a prišpendlila k nej svitok. Tváril sa troška previnilo. Jeho brat odišiel už pred pár dnami a on sa až dnes pozrel na stôl. Mal plno práce, dostal veľkú zásielku bronzu a pri práci mu ten čas ubehol ako voda. Chvíľku sa pozerala po ostatných správach, potom sa otočil a odišiel do tmy.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Agness
Kyklop


Založen: 19. 02. 2005
Příspěvky: 682
Bydliště: Britain, Wayfarer`s Inn, izba č.8

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2005 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JoeBrabenec sa stal Adeptom. Gratulujeme.
_________________
Agness - Člen Spolku
Zástupkyně Pána Rekrutů

Válku mezi muži a ženami nikdy nikdo nevyhraje.
Je tady příliš mnoho bratříčkování s nepřítelem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JoeBrabenec
Lost Soul


Založen: 22. 10. 2005
Příspěvky: 388
Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2005 12:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dakujeeeeeeeem.

Takze ked si vas nekdo pridava do kontaktov, tak sa nelakajte, to som ja Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Harb
Lizardman


Založen: 01. 06. 2005
Příspěvky: 221
Bydliště: Hradec Králové - Svobodné Dvory

PříspěvekZaslal: pá prosinec 23, 2005 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

*Poskočil radostí*
_________________
"Člověk se učí pro to, aby stejně nakonec všechno zapomněl."
"Which is worse: ignorance or apathy? Who knows? Who cares?"

Harb, adept spolku, kněz Aethanův a chodící lékárnička
EJRO elitní jednotka rychlého odflusnutí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JoeBrabenec
Lost Soul


Založen: 22. 10. 2005
Příspěvky: 388
Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

*Po dlhom case, rozhodol sa Joe, ze pripise nieco, do svojho kutika na nastenke. Tak zobral husi brk a jal sa spisovat.*

Mily Spolkovnici.
Dnes, v neskorych nocnych hodinach vydam sa ja, na hromovom vtakovy, na navstevu dalekeho a tajomneho ostrova Kretenov.

*Zamyslel sa, ci je spravny prave tento nazov, ktory mu skodoradostne nakukal jeden podkurazeny vtipalek.
Zobral globus, a jak sa hladat ostrov Kretenov. Ani ho moc neprekvapilo, ze nic take nieje. Najblizsie co nasiel, bol ostrov Kreta*


Takze nebudem moct plnit svoje liecitelske povinnosti skoro tucet dni. Ale nebojte sa, ked dojdem tak resnem.

*Zachechtal sa svojmu hlupemu vtipu a prispendlil listok na nastenku...*
_________________
dajaky kralik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Leny-m
Moloch


Založen: 03. 10. 2004
Příspěvky: 3123

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měj se tam hezky *mrkl* a ukaž jim, co je to pořádný klerik Wink
_________________
Leny-m
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra Fórum Spolku -> Žádosti o členství Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.