Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kovarka Headless

|
Zaslal: čt listopad 25, 2004 3:07 pm Předmět: Kovářka ze severu |
|
|
*všude okolo byl sníh, ledový vítr foukal do statných smrků, které snad nikdy nepoznaly skutečný hřejivý paprsek slunce, z pečlivě zatepleného dřevěného domku stoupal otvorem ve střeše dým, každým dnem stoupal k obloze a bylo slyšet bouchání kladiva*
U nás na severu se povídá, že vyrábíme nejlepší ocel světa, chladnou a pevnou co prorazí i Mytheril.
*ruce namožené každodenní prací uchopily kladivo a opět se místností rozléhalo bušení kovu o kov*
"Až se vyučím odjedu do jižanských krajů a tam budu kovat ty nejlepší zbroje a zbraně. Ale to je ještě za mnoho let...."
"Na žáka výborně zhotovená dýka" starý mistr přejel pohledem práci svého učně a usmál se, poté přejel pohledem zpět. "Kovej, kovej, chci mít dnes ty rukavice hotové, přijedou si pro ně ráno a bylo by moc zlé kdyby nebyly dokončené."
"Ano mistře, do večera určitě budou" mladá kovářka si zavěsila svou nejlepší dýku za pas a jala se vytloukat plátové rukavice z jakéhosi šedého kovu.
*do domu ze zabořil vítr ostrý jako samotná Ledová ocel* _________________ Kovářka ze severu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kovarka Headless

|
Zaslal: út prosinec 21, 2004 8:31 pm Předmět: Re: Kovářka ze severu |
|
|
Statný horský kůň pomalu scházel cestičkou, okolo kvetly roztodivné odrůdy květin, po sněhu již nebyla ani známka, jen posledni ostrůvky se snažili protlačit do zelené džungle trav.
Oř i s jeho paní se zastavili, oběma obyvatelům severu zde bylo poněkud teplo, ale jde o zvyk, kovářka si sundala kabát a strčila jej
koni do vaku, jež nesl na hřbetě.
Povídá se, že severská ocel je nejlepší na světě, že na sveru se rodí nejlepší kováři.
Do zad se jí opřel poryv větru, ostrý jako samotná Ledová ocel, poslední zbytky minulosti zůstali za ženou, pohřbeny pod sněhem, tam,
hluboko na severu, kde krev tuhne v žilách.
Kovářka dala koni pokyn k pochodu, z batužku vypadlo stříbrné kladivko, s cinkotem dopadlo na pevnou zem pokrytou kamením.
Žena zastavila, sehnula se pro kladívko, otřela jej a zasunula do batohu.
Usmála se a oči jí začali slzet pod neúprosným náporem ranních paprsků slunce, snad do oběda dosáne Jhelomu.... _________________ Kovářka ze severu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kovarka Headless

|
Zaslal: čt prosinec 23, 2004 9:02 pm Předmět: Re: Kovářka ze severu |
|
|
Nabízím Spolku své umění kování. Já, kovářka ze severu, nyní přebývám v Jhelomském hotelu. Myslím, že mě není možno minout, moje rysy jsou opravdu severské
*usmála se*
Své umění již brzy dovedu na úrověň hodnou mistrů a budu moci kovat Ledovou ocel používanou na výrobu nejlepších zbraní severu... _________________ Kovářka ze severu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dix Phoenix

Založen: 10. 09. 2004 Příspěvky: 1449 Bydliště: Vlčí jeskyně(Nereknu)
|
Zaslal: čt prosinec 23, 2004 9:11 pm Předmět: |
|
|
*To zni zajimave*
*Cmucha*
*Nevycmuchal maso pro Vlka*
*odskocil z okna a utikal do spolku...* _________________ *Vrrrr*
Smutek
http://www.vlci.info/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kovarka Headless

|
Zaslal: po prosinec 27, 2004 4:00 pm Předmět: Re: Kovářka ze severu |
|
|
*Kovářka doklepala svým stříbrným kladívkem poslední část zbroje a nakonec vyryla svůj jedinečný podpis do každé z částí.*
*na dveře někdo zaklepal*
Vitám vás pane, zbroj je již hotová.
Děkuji kovářko, co jsem dlužný ?
Dělá to celekm 35 000 zlatých
Ano, je to vskutku mistrovská práce.
*muž si znovu prohlídl zbroj*
Děkuji pane, jsem ráda, že jste spokojený.
Já děkuji, Světlo s vámi kovářko.
Zase přijďtě ctihodný pane.
*zamávala a zavřela dveře*
Ještě dodělám tuhle dýku, kam jsem jen položila ty diamanty... _________________ Kovářka ze severu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dix Phoenix

Založen: 10. 09. 2004 Příspěvky: 1449 Bydliště: Vlčí jeskyně(Nereknu)
|
Zaslal: po prosinec 27, 2004 5:53 pm Předmět: |
|
|
Ooooo Takovych penez...
*Dela jako ze to nikdy nevidel* _________________ *Vrrrr*
Smutek
http://www.vlci.info/ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|