Obsah fóra Fórum Spolku Fórum Spolku
Diskuzní fórum Aethanova Spolku
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Stížnosti na Spolek
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hellmaster
Lord Death


Založen: 21. 10. 2003
Příspěvky: 4896
Bydliště: Bezhrobovec

PříspěvekZaslal: út říjen 25, 2005 11:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak. Poté co jsem si vyslechl popis očitých svědků musím souhlasit v podstatě s tím co napsal Wolf. Když družina potká na cestě 'padoucha', nelze ji zazlívat, že v ěnm vidí nějaké nebezpečí a tak se pokusí předejít případným problémům. To že 'padouch' ve skutečně není takový padouch jak si družina myslela nemohli předpokládat, zvláště proto že s nimi kvůli hlubokému transu příliš nekomunikoval.
V každém případě jejich reakce byla lehce přehnaná, nikoliv však neopodstatněná. Přestože se nejednalo čistě o Spolkovní výpravu, Spolek ji vedl a byl za ní zodpovědný.
Zabití cizince nepovažuji za nic špatného, přestože bych z naší strany skutečně spíše očekával přístup "nejdřív se ptám a až pak střílím", což ovšem velmi záleží na situaci a ne vždy je dobré toto pravidlo uplatňovat. Co považuji za vyloženě nehodné Spolku bylo následné naprosté okradení cizincova těla. Tato reakce mi přišla vyloženě neadekvátní a rád bych, aby se v této věci sjednala náprava, tedy, jak již tu bylo zmíněno, navrácení majetku, i kdyby to mělo být pojato jen jako symbolické gesto.

Co se stalo bych prohásil z naší strany za nedorozumění a nemyslím si, že by bylo třeba dělat z toho příliš velikou vědu. Spíše v tom vidím trošku nešťastný způsob, jak se seznámit s natolik specifickou osobností našeho světa, jakou Kojak dozajista je a věřím, že pokud příště nastane podobná situace, vše dopadne úplně jinak.
_________________
Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pajadin
Wyrm


Založen: 28. 01. 2004
Příspěvky: 2082
Bydliště: Hotel v Magnicii(Žďár nad Sázavou)

PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vše nahrazeno, děkuju Gatíkovi za připravený baťůžek :o)
_________________
Pajadin, Člen Spolku
Obchodník - milovník
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Acerbus Hadonos
Headless


Založen: 23. 03. 2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt březen 23, 2006 11:27 pm    Předmět: Politováníhodná věc Odpovědět s citátem

* Papír na vývěsce je pokryt otisky prstů, kolem kterých je papír jakoby zesláblý. Z otisků je cítit magie Smrti *

Dnes jsem se zlepšoval v osvojení magie u banky v Jhelomu. Zabral jsem se do kouzleni tak, že jsem nevnímal okolní svět. V jednu chvíli jsem ale ucítil ostrou bolest, sklátil jsem se na zem a jako duch jsem povstal z těla. Díky tomu, že to nebyla má první smrt a také, protože se zabývám magií smrti, jsem nebyl rozrušen a v klidu jsem hodnotil situaci. Když jsem jako duch poslouchal rozhovor přítomných osob dozvěděl jsem se, že nějaký vrah, na podnět jednoho člena ze Spolku, mě mezitím, co jsem se zabral do studia, zabil. Jediné co bych rád věděl, je : Jméno vraha a toho, kdo si moji smrt objednal.

* pod příspěvkem je černým inkoustem namalována písmena s dominantními A H *

( vysvětlení : trénoval jsem magery u banky v Jhelomu, šel jsem si ohřát jídlo do mikrovlnky a mezitím mě měl můj bratr ohlídat (odhadem asi 2-3min.) . Bohužel, zrovna šel výpravu s gildou a tak slyšel jen zvuk mé smrti. Navíc jsem měl cc, takže se mi smazal log a já nevím, co se dělo předtím než jsem zemřel. Důvod mé smrti : Boj proti lagům a afkářům. Ok. Beru to, byl jsem tak napůl afk a trénil jsem u banky. I když při mém odchodu tam myslím nikdo nebyl. Moje chyba a za chyby se platí, to vím už dlouho, ale to že přijde modrák a po zjištění, že tréním afk, relogne PK, odezdí si guardy a v kildu si mě odkrágluje imho hraničí s prudičstvím. Taky ty řeči o boji proti lagům - imho to vyznělo řekněme nešťastně – působilo to na mě jako : Nahnat všechny afkaře na jedno místo a tam hodit atomovku, ať se toho svinstva zbavíme.

Jsou to jen mé SUBJEKTIVNÍ názory a nezúčastněný pozorovatel by to asi posoudil jinak. Nechci nic nahrazovat, nikoho trestat, ani špinit jméno kohokoliv. JEDINÉ co bych chtěl je znát ta dvě jména : modrák, který si objednal vraždu a PK, které mě zabilo. Nic víc, nic míň.
Tento incident nijak nezměnil názor na guildu Spolek, která je podle mě hodná respektu a úcty … )
_________________
Mors principium est. - Smrt je jen začátek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hellmaster
Lord Death


Založen: 21. 10. 2003
Příspěvky: 4896
Bydliště: Bezhrobovec

PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 12:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj. Částečně už jsem o tom incidentu interně informován. Vnitřně jsem to uzavřel ještě před touto stížností s tím, že to bylo velmi nešťastné řešení (v tom smyslu že od tak razantního trestu za porušování pravidel jsou tu GM). Morálně s tím co se stalo souhlasím a jakožto Představený Spolku si troufám říci že i filosofie a příběh Spolku se s takovým činem ztotožňuje, jakožto potrestání něčeho, co se příčí pravidlům shardu a je tedy svou podstatnou střípkem Izualovým. Podle mých informací se jednalo o daleko delší AFK makrování, avšak to už teď není podstatné a asi to ani nezjistíme. Proto bych se tím asi raději nezabýval, nejspíš by to nikam nevedlo. Nevím co víc k tomu říci.
K vraždě jako takové se snad vyjádří ten kdo ji provedl, takže sleduj fórum, jistě se dozvíš odpověď na svou otázku.
_________________
Hellmaster, posel Aethanův, Představený Spolku
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Agness
Kyklop


Založen: 19. 02. 2005
Příspěvky: 681
Bydliště: Britain, Wayfarer`s Inn, izba č.8

PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 2:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim ta Acerbus Hadonos.
Mrzi ma ze som musela pristupit k takemu tvrdemu rieseniu akemu si sa stal obetou, ale uz nevidim ine riesenia, ako obhajovat pravo inak, ako nasilim. Mozno je to smutne, mozno to neni spravne, ale uz nemam silu sa necinne prizerat, ako sa svet okolo mna straca v bezpravi a chaose.
Takze aby som presla k tomu co sa udialo. Mala som stretnutie z Lenym v Jhelomskej banke aby som mu dala "moje srdiecka" *mrkla*. Po vstupe do banky som si vsimla zahadnu postavu v rohu miestnosti, ktora si drmolila popod nos nejake zaklinadla. Zo slusnosti som pozdravila, ale nedostalo sa mi ziadnej odpovede. Pristupila som blizsie. Zahadna postava bol mlady nekromancer. Skusila som to s pozdravom este raz ale odpovedou mi bolo dookola sa opakujuce zaklinadlo ktore si nekromancer neustale kuzlil na seba a kazdym kuzlom upadal do hlbsieho dusevneho tranzu. Na zaklade toho ze zakony naseho sveta prisne zakazuju trenovanie, ktore sa nevykonava pri plnom vedomi som sa rozhodla dotycneho potrestat sama, ale uvedomila som si tiez ze by to mozno nebolo uplne najmudrejsie tak mi napadlo ovela zaludnejsie riesenie. Nechcela som si spinit ruky ludskou krvou, lebo s tym sa vzdy spajaju problemi tak som zaplatila mladej klericke, ktora postavala nedaleko banky, aby vykonala "spravodlivost" ona. A tak sa to stalo. Po usmrteni sa nekromant za kratko prebral a bol oziveny. Potom som sa vybrala svojou cestou. (klericke som okrem odmeny slubila ze si moze zobrat lubovolne veci z tela obete a tak aj ucinila)

________________
Zabil som ta postavou menom Beatrix. Je to modra postava takze som dostal normalne kill ktory by som si musel vykupit, moj zamer nebol obohatit sa, ale uz proste nemam kapacitu pozerat sa na to ako ludia bezohladne a arogantne porusuju pravidla a niesu za to potrestany. Nech uz si mal zamer akykolvek a vedel si ze od compu ides len na 2-3 minutky tak preco si to makro nevypol? Sak za tych par minut ti toho zase tak vela neujde. Budis ti toto ponaucenim.
Este sa vyjadrim k tomu casovemu rozsahu bolo to asi 10 minut a viac. Uz len to ked ta Bea zabijala trvalo asi dve minuty vzhladom na to ze ta liecil nejaky samaritan a bol si trestany obyc war mace.

Este jedna vec na co by som bol uplen zabudol. Gula sa vzburila a tento trest odcinila navratom save par minut pred incidentom. Napriek tomu som to mal potrebu a zaroven povinnost vysvetlit.
_________________
Agness - Člen Spolku
Zástupkyně Pána Rekrutů

Válku mezi muži a ženami nikdy nikdo nevyhraje.
Je tady příliš mnoho bratříčkování s nepřítelem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JoeBrabenec
Lost Soul


Založen: 22. 10. 2005
Příspěvky: 388
Bydliště: the Wayfarer's Inn in Britain

PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pri tomto incidente som mal Agness na TS, takze zhruba informovany som. Bol si dotazovany (bez reakcie) este nez dosla Agness. "Spachanie" vrazdy samo o sebe trvalo minimalne take 4 minuty, vzhladom na neprilis skusenu Beatrix a uz spominaneho liecitela.
A ostatne uz vlastne bolo povedane. Za tych par minut ktore uvadzas ty, je gain skillu nulovy. Mal si nejeden sposob obrany (guards, odlog, liecenie sa, utek...) a Beatrix si svoj zlocin bude musiet zaplatit.
Ber to ako AFK kontrolu s ktorej si vyviazol nesmierne lacno.
(Vzhladom na navrat save, to takto vnimam ako moralnu otazku)
edit: co je problem, ze podobne chovanie (aj ked ho schvalujem) moze poskodit meno spolku.
_________________
dajaky kralik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Acerbus Hadonos
Headless


Založen: 23. 03. 2006
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Smekám před tebou ... to, že si mě zabil modrou postavou mluví za vše. Opravdu chceš bojovat proti lagům a já se tímto omlouvám za svoje chování. Včera mě to nějak sebralo ( takova kapka v problemech z RL ), ale dneska, když už jsem se uklidnil vidím všechno trochu jinak ... delas spravnou věc ( i když se to některým nelíbí )

Nechť se Ti Smrt vyhýbá po další dlouhá léta a ať Tě tvá Víra ochraňuje na tvých cestách ...


( problem solved )
_________________
Mors principium est. - Smrt je jen začátek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Fórum Spolku -> Diskuze Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  

Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

Chronicles phpBB2 theme by Jakob Persson (http://www.eddingschronicles.com). Stone textures by Patty Herford.